Κοντονής: «Με το νέο νομοσχέδιο θα παρεμβαίνουμε άμεσα!»

Η ανακοίνωσή του με αφορμή τα επεισόδια στο μπασκετικό ντέρμπι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ

Τα επεισόδια στον αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ανάγκασαν τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, να προβεί σε ένα σχόλιο πως ίσως και  να μην αρέσει πολύ στους ανθρώπους της… UEFA.

Ο Έλληνας πολιτικός εξήγησε πως από δω και στο εξής (μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου) η πολιτεία θα έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει και να αναλαμβάνει τον πειθαρχικό έλεγχο σε περιπτώσεις βίας. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Τα όσα συνέβησαν, για μία ακόμη φορά, σε αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ήταν απαράδεκτα και αμαυρώνουν το πνεύμα του “ευ αγωνίζεσθαι”, τη βαθύτερη ουσία του αθλητισμού. Με την ψήφιση του νέου Νομοσχεδίου, που ρυθμίζει θέματα του επαγγελματικού αθλητισμού, το Κράτος θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα επιβάλλοντας διοικητικές ποινές και πρόστιμα, παράλληλα με τον πειθαρχικό έλεγχο που θα ασκούν οι διοργανώτριες αρχές.

Όποιοι επικαλούνται τη νομιμότητα και καλούν την Κυβέρνηση να επέμβει, σε θέματα μάλιστα που δεν είναι της αρμοδιότητάς της, θα πρέπει πρώτα αυτοί να είναι συνεπείς με τους Νόμους, σεβόμενοι τις αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων. Θέλω να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την πάταξη των φαινομένων της βίας και της διαφθοράς αφορά ολόκληρη την κοινωνία και είναι υπεράνω συλλόγων και οπαδικών προτιμήσεων»

Πρέπει να σημειωθεί ότι η UEFA έχει θέσει ξεκάθαρο “βέτο” στο να επεμβαίνει μονομερώς η κυβέρνηση και να επιβάλλει ποινές σε ομάδες ποδοσφαίρου και πρόσθεσε στο νομοσχέδιο την παράγραφο της “διαβούλευσης” πριν τις επιβολές των ποινών μεταξύ της ίδιας και του ελληνικού κράτους. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει ακόμη αντίδραση της FIBA, προφανώς επειδή οι ιθύνοντες του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχουν τα δικά τους προβλήματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα