Κορκίδης: Λέμε “ναι” στην Ελλάδα του ευρώ

“Ναι” σε μια ενωμένη Ελλάδα λένε οι έμποροι. Όπως επισημαίνει ο πρέοδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης «η θέση της χώρας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι στην Ευρωζώνη, όλα αυτά είναι κεκτημένα της ελληνικής κοινωνίας τα οποία πρέπει να διαφυλαχθούν».

«Η τελική ευθεία προς το δημοψήφισμα της Κυριακής μας υποχρεώνει να διασφαλίσουμε ότι η πόλωση, που είναι πλέον εμφανής στη δημόσια σφαίρα, θα μετριαστεί και ότι θα επικρατήσει ένα πνεύμα ψύχραιμης σκέψης και μετριοπάθειας», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Τονίζει δε πως από την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος «όλοι μαζί, οφείλουμε με σύμπνοια να αντιμετωπίσουμε τα σωρευμένα προβλήματα, να διατηρήσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας και να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν ανεπανόρθωτοι διχασμοί».

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, το ελληνικό εμπόριο από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ του «ΝΑΙ», θεωρώντας το ως την περισσότερο βιώσιμη επιλογή για την οικονομία της πατρίδας μας. «Θεωρούμε ότι η θέση της χώρας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι στην Ευρωζώνη, όλα αυτά είναι κεκτημένα της ελληνικής κοινωνίας τα οποία πρέπει να διαφυλαχθούν», σημειώνει, υπενθυμίζοντας πως κατά τη διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσης, η ΕΣΕΕ στήριξε τις προσπάθειες της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι προσπαθεί να επιτύχει μία καλύτερη συμφωνία.

«Είναι πραγματικά κρίμα που η εντελώς αψυχολόγητη κίνηση για το δημοψήφισμα, ακύρωσε όλες αυτές τις προσπάθειες και αφαίρεσε τη δυνατότητα από την Κυβέρνηση να επιτύχει κάτι καλύτερο στη τελική φάση της διαπραγμάτευσης. Είναι κρίμα που η χώρα βιώνει αυτήν τη ζοφερή κατάσταση και είναι κρίμα που οι Έλληνες βυθιζόμαστε σε έναν σπιράλ αντιπαραθέσεων που παράγει περισσότερες αντιθέσεις και αποκλείει τις απαραίτητες συνθέσεις», δηλώνει ο κ. Κορκίδης.

«Θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, αλλά όχι σε μία χώρα καθημαγμένη από τη διχόνοια και προσδοκούμε σε μια καλύτερη συμφωνία που θα επαναφέρει την ομαλότητα στην ελληνική κοινωνία, οικονομία και αγορά. Οι Έλληνες ΜμΕ λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα της εργασίας και της προκοπής, λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης, λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης, λέμε ΝΑΙ στην Ευρωζώνη, λέμε ΝΑΙ στο Ευρώ, λέμε ΝΑΙ στην επαναλειτουργία των Τραπεζών και των ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά, λέμε ΝΑΙ στη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας από την χρεωκοπία, λέμε ΝΑΙ σε μια ενωμένη Ελλάδα, λέμε ΝΑΙ στο ευρωπαϊκό κεκτημένο των Ελλήνων», υπογραμμίζει ο Β. Κορκίδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα