Κοτσόλης: «Έτοιμοι για κύπελλο και Champions League»

Ο Στέφανος Κοτσόλης αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία του Παναθηναϊκού στον μεγάλο τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, το Σάββατο (26/4) και δηλώνει έτοιμος για την κατάκτηση της κούπας, αλλά και το… Champions League!

«Είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό παιχνίδι, αν αναλογιστούμε πώς ξεκινήσαμε την χρονιά, τι δεδομένα υπήρχαν στην προετοιμασία. Είχαμε θέσει ως ομάδα κάποιους στόχους και η παρουσία μας στον τελικό είναι επιβράβευση και δικαίωση. Αν καταφέρουμε να πάρουμε και το τρόπαιο, νομίζω ότι η ομάδα θα έχει πετύχει κάτι πολύ ξεχωριστό, κάτι που θα γράψει ιστορία και θα μνημονεύεται αρκετά χρόνια. Ο στόχος που έχει εκπληρωθεί είναι η υπόσχεση που είχαμε δώσει στην αρχή της χρονιάς, ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι και ανεξάρτητα των δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε, ο Παναθηναϊκός θα ήταν ανταγωνιστικός και θα διεκδικούσε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Επειδή όμως δείξαμε ότι η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και δεν έχει ταβάνι, σίγουρα είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε και το κερασάκι την τούρτα, την κατάκτηση του κυπέλλου και την έξοδο στο Champions League.

Ειλικρινά, φόβος δεν υπήρχε στο ξεκίνημα της χρονιάς. Αυτό που υπήρχε σε μένα, επειδή είμαι ο παλαιότερος στην ομάδα, ήταν άγχος για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που αξίζει στην ομάδα αυτή. Παρ’ όλα αυτά, η σκληρή δουλειά που έβλεπα να γίνεται καθημερινά, αλλά και η πίστη που πλάνο που ακολουθούσαμε, με έκαναν γρήγορα να αισιοδοξώ, ακόμη και σε εκείνη την περίοδο που υπήρχαν κάποια αποτελέσματα που θα μπορούσαν να μας κλονίσουν. Είμαι της άποψης ότι όταν υπάρχει σωστός προγραμματισμός, σκληρή δουλειά και πίστη στο πλάνο ανεξαρτήτως των δυσκολιών που παρουσιάζονται, τότε μπορείς να πετύχεις. Όλα αυτά υπήρχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέχρι σήμερα και επίσης υπήρχε πολύ μεγάλη στήριξη από την πλευρά του κόσμου, ακόμη και σε άσχημα αποτελέσματα που στο παρελθόν δεν το είχαμε αυτό και αυτά θεωρώ ότι ήταν τα στοιχεία που μας έφεραν μέχρι εδώ. Κι ακριβώς επειδή τα βήματα είναι αργά, σίγουρα και σταθερά, το βιώνεις καθημερινά και το συνειδητοποιείς. Δεν είναι κάτι που αντικρίζεις ξαφνικά, ούτε προκύπτει από το πουθενά, για να σε αιφνιδιάσει έστω ευχάριστα.

Θέλω οι οπαδοί να έρθουν στο γήπεδο, να χαρούν το παιχνίδι, να ενισχύσουν την ομάδα τους μόνο με φωνή και να σκεφτούν ότι το ποδόσφαιρο προοδεύει μόνο όταν στέλνει παντού θετικές εικόνες και όχι τα έκτροπα που μας δυσφημούν σε όλο τον κόσμο. Θα έλεγα να ζήσουν την γιορτή, ενισχύοντας την ομάδα τους και μετά το σφύριγμα της λήξης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να την χειροκροτήσουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα