Κουαρτέτο νομοσχεδίων έρχεται στη Βουλή

Η επανασύσταση της ΕΡΤ, η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας Τύπου Γ’, η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα και η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είναι οι τέσσερις πυρήνες των ισάριθμών νομοσχεδίων που θα φέρει η κυβέρνησης στη Βουλή την εβδομάδα που ξεκινάει αύριο Δευτέρα.

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου (τους οποίους επικαλείται σε σχετικό ρεπορτάζ της και η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «ΑΥΓΗ»), τα εν λόγω ν/σ είναι έτοιμα και πιο αναλυτικά αφορούν τα παρακάτω θέματα:

(i) Tην επανασύσταση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. όπως αυτή λειτούργησε μέχρι την ημέρα που διεκόπη η λειτουργίας της. Η ψήφιση του σχετικού ν/σ θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά το Πάσχα.

(ii) Τη συνολική αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των φυλακών και του σωφρονιστικού συστήματος η οποία εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί μέσω του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που φέρει τον τίτλο «Κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ Τύπου και άλλες διατάξεις», και το οποίο αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους αμέσως μετά το ν/σ της ΕΡΤ Α.Ε.

(iii) Tην αποκατάσταση των αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους και την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την προώθηση της αξιοκρατίας.

(iv) Tην αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση των δόσεων των στεγαστικών δανείων με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα