Κούδας: «Ο Ίβιτς μας έκανε ομάδα»

 

Ικανοποιημένος με την ποδοσφαιρική πρόοδο του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Γιώργος Κούδας σε συνέντευξή του στον SportFM. Ο συνήθως αυστηρώς στην κριτική του κορυφαίος ποδοσφαιριστής του συλλόγου όλων των εποχών θεωρεί πως πίσω από αυτή τη βελτίωση και ωρίμανση του «Δικέφαλου» βρίσκεται ο Βλάνταν Ίβιτς με τη δουλειά που κάνει εδώ και ένα χρόνο και κυρίως με τη διαχείριση του υλικού.

«Φέτος γίνεται μια σωστή δουλειά από τον Ίβιτς και τον Μίχελς. Έχουν κάνει λάθη, αλλά μόνο όσοι είναι στα νεκροταφεία δεν κάνουν λάθη. Γίνεται καλή δουλειά με ένα ολοκληρωμένο τμήμα σκάουτινγκ και όλη η ομάδα συζητά όλα τα θέματα, που υπάρχουν αδυναμίες και τι πρέπει να γίνει την επόμενη χρονιά. Με την ολοκλήρωση της σεζόν πρέπει να δεις την επόμενη μέρα. Αν τελειώσει τώρα το πρωτάθλημα, κάποιοι παίκτες θα έχουν την αντοχή για έναν στόχο όπως το πρωτάθλημα; Είναι κάτι που πρέπει να το δούμε. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάζει νέους στόχους. Δεν πρέπει μόνο να λέμε ότι πάμε για πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι μπορούμε να πάμε για πρωτάθλημα.

Ο Ίβιτς με έκανε να νιώθω αισιόδοξος και με την παρουσία της ομάδας στη Γερμανία, κόντρα στη Σάλκε που βρίσκεται σε προχωρημένο επίπεδο σε σχέση με τις ελληνικές ομάδες. Χαίρομαι και συγχαίρω τον Ίβιτς γιατί κάνει σωστή διαχείριση του υλικού και έχει κάνει τον ΠΑΟΚ και πάλι ομάδα. Τα παιδιά όλα έχουν εμπιστοσύνη στον προπονητή τους και αυτό φαίνεται. Όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Δεν ξέρουμε τι γίνεται στις προπονήσεις μιας ομάδας. Μόνο ο προπονητής βλέπει το τι γίνεται σε καθημερινή βάση στην προπόνηση και κρίνει ανάλογα με το παιχνίδι και ποιους πρέπει να βάλει»

Αφού αποθέωσε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ για το γεγονός ότι ποντάρουν και στηρίζονται όλο και περισσότερο στα παιδιά των ακαδημιών, είχε να πει δύο λόγια και για τον Κλάους Αθανασιάδη, παραδεχόμενος πως έχουν μιλήσει επί προσωπικού αρκετές φορές:

«Του έχω πει ότι εσύ είσαι αυτός που θα ξυπνήσει το πρωί θα κοιταχτείς στον καθρέφτη και θα κάνεις αυτό που θες. Το πρόβλημα του νομίζω είναι και αγωνιστικό και ψυχολογικό. Δεν κάνει κάποια πράγματα σωστά, πρέπει να προσέξει τις συμπεριφορές του και να μην κοινοποιεί έξω τα προσωπικά του θέματα. Σίγουρα αν κάτι δεν σου πάει καλά στο γήπεδο σε αγχώνει περισσότερο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα