Κούπερ ο… καταραμένος!

Αφού δεν τα κατάφερε ούτε με την έκτη, μάλλον δεν είναι γραφτό του να κερδίσει σε τελικό…

Ούτε στο Κόπα Άφρικα δεν ξόρκισε την κατάρα των χαμένων τελικών ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, παρά το γεγονός ότι η Αίγυπτος προηγήθηκε κόντρα στο Καμερούν, με τα «λιοντάρια» να γυρίζουν το παιχνίδι και να σηκώνουν την κούπα με 2-1!

Το… κακό για τον Κούπερ ξεκίνησε το 1999 όταν ο τότε προπονητής της Μαγιόρκα έχασε στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας από την Μπαρτσελόνα στα πέναλτι. Την ίδια χρονιά έφθασε στον τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων, αλλά η Λάτσιο ήταν εκείνη που έβαλε φρένο στα όνειρά του.

Τo καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ανέλαβε την Βαλένθια. Με τις «νυχτερίδες» έφτασε δύο σερί χρονιές στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Την πρώτη ηττήθηκε από τη Ρεάλ με 3-0 στο Παρίσι και το 2000-2001 από την Μπάγερν Μονάχου στα πέναλτι, στον τελικό του Σαν Σίρο στο Μιλάνο.

Ο πέμπτος χαμένος τελικός του Κούπερ κατεγράφη στην Ελλάδα, όταν ως προπονητής του Άρη γνώρισε το 2009 την ήττα σε διπλούς τελικούς στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό.

«Είμαι στενοχωρημένος γιατί αξίζαμε τον τίτλο. Δεν είμαι στενοχωρημένος γιατί έχασα σε ακόμη έναν τελικό, αλλά γιατί δεν μπορέσαμε να δώσουμε χαρά σε όλους τους Αιγύπτιους, που πίστεψαν σε αυτήν την ομάδα», τόνισε μεταξύ την λήξη της αναμέτρησης ο πολύπειρος Αργεντίνος τεχνικός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα