Κρήτη: Εφοριακοί προπηλακίστηκαν σε ταβέρνα στο Ηράκλειο

«Κόκκινο πανί» γίνονται οι εφοριακοί που επιχειρούν να κάνουν έλεγχο σε μαγαζιά (καφέ και ταβέρνες) σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Λίγα 24ωρα μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον Βόλο, ένα ακόμη κλιμάκιο ελεγκτών προπηλακίστηκε αυτήν την φορά σε μαγαζί στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, με τα τοπικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «κακό χαμό σε ταβέρνα πολύ κοντά στο κέντρο του Ηρακλείου όταν υπάλληλοι της εφορίας προσπάθησαν να κάνουν φορολογικό έλεγχο». Όταν οι εφοριακοί, που αρχικά εμφανίστηκαν ως πελάτες, ενημέρωσαν για την πραγματική τους ταυτότητα, τότε η ένταση χτύπησε κόκκινο και ξεκίνησαν οι απειλές και ο προπηλακισμός εναντίον τους.

Υπό τον φόβο να… φάνε ξύλο, οι εφοριακοί κατευθύνθηκαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και με την συνοδεία περιπολικού επανήλθαν στο μαγαζί, όπου αυτήν την φορά έκαναν τον έλεγχο χωρίς κανένα πρόβλημα, έκοψαν το προβλεπόμενο πρόστιμο και αποχώρησαν.

Ο Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με απόφασή του αναμένεται να σφραγίσει το κατάστημα για ένα μήνα. Η υπηρεσία του Ηρακλείου ως αρμόδια θα αναλάβει την σφράγιση της ταβέρνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα