Κρανίδι: Καταγγελία για παράνομη εκχώρηση παραλίας στον βασιλιά τής Ολλανδίας

Παράνομη εκχώρηση δημόσιας παραλίας στην περιοχή «Δορούφι» με Κοινή Υπουργική Απόφαση προς όφελος ιδιωτικής βίλας του βασιλιά της Ολλανδίας καταγγέλλουν δέκα βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ. Η αφορμή δόθηκε με την κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη εγκρίνοντας την εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας αλλά και τη δημιουργία προβλήτας σε εκτός σχεδίου ακίνητο στο Κρανίδι, το οποίο ανήκει στην ολλανδική βασιλική οικογένεια.

Με βάση όσα υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το ακίνητο είναι ιδιοκτησίας του Βίλεμ Αλεξάντερ Κλάους, πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Ολλανδίας και νυν βασιλιά της Ολλανδίας, ενώ σύμφωνα με δύο υπουργεία που έχουν μέχρι στιγμής διαβιβάσει έγγραφες απαντήσεις στη Βουλή, τα υπουργεία Ναυτιλίας και Αιγαίου και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναφέρονται σε «ακίνητο αποκλειστικής χρήσης του Ολλανδικού Κράτους». Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τη Νάντια Βαλαβάνη, καταγγέλλουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εκδόθηκε στις 14 Μαρτίου 2014, εγκρίνοντας την αδειοδότηση «κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη» εγκατάστασης συστήματος ασφαλείας και λιμενικών εγκαταστάσεων.

Οι βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται και τις έντονες διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις εργασίες στον αιγιαλό, την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης και την εγκατάσταση πινακίδων, οι οποίες απαγορεύουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα