Κρατικός ΟΑΣΘ με το «έτσι θέλω»

Αδιαφορεί για τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση και στο θέμα του Οργανισμού Αστικών Λεωφορείων Θεσσαλονίκης και διά στόματος του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη διαμηνύει πως «ό,τι και να κάνουν η αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ ολοκληρώθηκε και θα γίνει και η εκκαθάρισή του».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης προαναγγέλλει σειρά αποκαλύψεων το επόμενο διάστημα με στοιχεία για σπατάλες και άλλα ευρήματα της νέας διοίκησης, για το καθεστώς 60 χρόνων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) δικαιώνει απόλυτα την ελληνική κυβέρνηση και τον νόμο και απορρίπτει όλα τα αιτήματα των παλιών μετόχων του ΟΑΣΘ», σημειώνει ο υπουργός, υποστηρίζοντας ότι έπεσε στο κενό μια ακόμα προσπάθεια μέσων μαζικής ενημέρωσης, που όπως κατήγγειλε λειτουργούν ως «γραφείο Τύπου» της Νέας Δημοκρατίας να στρεβλώσουν ακόμα και την απόφαση του ΣτΕ.

Σκληρή απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία

«Η Κυβέρνηση ακάθεκτη συνεχίζει να επιβαρύνει με πρόσθετα βάρη τους φορολογούμενους και να αδιαφορεί για τους θεσμούς», επισημαίνει σε δηλώσεις του ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής.

«Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή επισήμανε στο θέμα του ΟΑΣΘ τις νομικές ακροβασίες της Κυβέρνησης που ήδη προκαλούν σειρά νέων προβλημάτων. Από την ημέρα διορισμού του κ. Στέλιου Παππά – “ιστορικού στελέχους της Αριστεράς” – αποκαλύφθηκε ότι η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ θα κινηθεί χωρίς κανένα απολύτως προγραμματισμό και σχέδιο. Ήδη, ξεκίνησε την πελατειακή παροχολογία. Με τον ίδιο γαλαντόμο τρόπο, που ο υπουργός κ. Σπίρτζης, σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών, πρόσθεσε από το καλοκαίρι του 2015, νέα οικονομικά βάρη στον ΟΑΣΑ με τις αποφάσεις του», τονίζει ο κ. Καραμανλής.

Ο βουλευτής Σερρών προσθέτει επίσης ότι «η απόφαση του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ, που τόσο ενόχλησε τον κ. Σπίρτζη, αλλά και τον κ. Πολάκη, που για μια ακόμη φορά επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη, επιβεβαίωσε τους φόβους μας. Πρόκειται για μια Κυβέρνηση που αδιαφορεί για τη νομιμότητα και επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία το αυταρχικό της πρόσωπο».

Και καταλήγει: «Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε η Κυβέρνηση των  κ. Τσίπρα και Καμμένου να κινηθεί στο ζήτημα του ΟΑΣΘ είναι πρόχειρος, νομικά έωλος και θα καταλήξει να είναι και οικονομικά επιζήμιος για το ελληνικό δημόσιο και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Επιτέλους η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τους πειραματισμούς στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών, που πληρώνουν πρόσθετους φόρους προκειμένου  να καλύψουν την ανεπάρκεια και την ανικανότητα τόσο της ίδιας, όσο  και των στελεχών της». 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα