Κριτική άνευ προηγουμένου, κι όμως συνεχίζει

 

Η ΑΕΚ κόντρα στον ελλιπέστατο η αλήθεια είναι Παναθηναϊκό, μπήκε στο ΟΑΚΑ ως το ακλόνητο φαβορί, ως η ομάδα που έπρεπε πάση θυσία να νικήσει! Προ αγώνα, άπαντες έλεγαν πως ο ΠΑΟ δεν θα αντέξει, δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει αγωνιστικά και ψυχολογικά σε αυτή την αναμέτρηση.

Να λοιπόν που επιβεβαιώθηκαν. Ο ΠΑΟ δεν άντεξε και έχασε! Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε και πήρε τη νίκη. Με γκολ στο τέλος, αλλά δίκαια. Χωρίς να απειληθεί, έχοντας χάσει τρεις κλασικές ευκαιρίες, συν ορισμένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις εκτός περιοχής!

Κι όμως. Αυτή η νίκη της ΑΕΚ, μία ακόμη σε ντέρμπι φέτος, δεν χειροκροτήθηκε. Ουδέτεροι και «κιτρινόμαυροι» έσπευσαν να σχολιάσουν πως η απόδοση της ομάδας ήταν κακή, παρά το ότι ο αντίπαλος έκανε μηδέν φάσεις. Φαίνεται πως κάποιοι έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Καλό είναι αυτό…

Δύο νίκες επί του Ολυμπιακού μέσα, έξω και μία πρόκριση. Δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ, μέσα, έξω και δύο ήττες με διαιτητικές αποφάσεις. Και τώρα νίκη επί του Παναθηναϊκού. Χωρίς δικό της γήπεδο, με έδρα το ΟΑΚΑ. Και με το χαμηλότερο μπάτζετ από τους τέσσερις μεγάλους.

Η ΑΕΚ είναι εκεί που είναι, διότι από πέρσι που ανέβηκε στη Super League προσπαθεί και κάνει μικρά βήματα ανόδου και βελτίωσης. Το ότι ο ουδέτερος κόσμος θεωρούσε ότι έπρεπε να βάλει τρία γκολ στον ΠΑΟ, ή ότι έπρεπε να προκριθεί επί του Ολυμπιακού με δεύτερη νίκη μετά το 1-2 στο Καραϊσκάκη, είναι ίσως δείγμα ότι κάποιοι έχουν την ΑΕΚ πιο ψηλά αγωνιστικά απ’ ότι είναι. Δεν είναι πιο ψηλά! Είναι όμως στο επίπεδο που επιτάσσει η λογική.

Με τη σεζόν να φτάνει στο τέλος της, τον Αραούχο λίγο να έχει κουραστεί και τον Χιμένεθ πράγματι να μη δείχνει αποφασιστικότητα όσον αφορά το σχήμα της ομάδας, υπάρχει ένας προβληματισμός. Όσοι ζουν εκτός «κιτρινόμαυρης» οικογένειας και νομίζουν πως στα ελληνικά Play Off – κι επειδή μία μεγάλη ομάδα έχει ελλείψεις – στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου, θα μπει η ΑΕΚ μέσα και θα τσακίσει τον Παναθηναϊκό, μάλλον δεν παρακολουθούν στωικά ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όσοι ζουν την ΑΕΚ από το… 1979 που έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο και έζησαν στο πετσί τους τα χρόνια του τρόμου και της απαξίωσης, ανεβαίνοντας την ανηφόρα της… Φυλής για να δουν την ομάδα με τον Μανδραϊκό στην πρεμιέρα της Γ’ κατηγορίας, παρακολουθούν αυτά που συμβαίνουν προσεκτικά και δεν στέκονται στο ότι ο Μπακασέτας έπαιξε στα πλάγια και ο Αλμέιδα τα χάνει από μισό μέτρο…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα