Κυβερνητικό όπισθεν στο ν/σ για τους αιγιαλούς

Τα… κύματα των αντιδράσεων που έχει σηκώσει το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τις παραλίες, φαίνεται να οδήγησε την αναδίπλωση της κυβέρνησης. Δεν ήταν μόνο οι ενστάσεις τοπικών φορέων και πολιτών στο νομοσχέδιο, αλλά και οι έντονες διαφωνίες γαλάζιων και πράσινων βουλευτών που είχαν καταστήσει σαφές ότι η νομοθετική ρύθμιση ως έχει δεν περνάει από τη Βουλή. Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν οι έριδες και μπροστά στον κίνδυνο η λαϊκή δυσαρέσκεια να αποτυπωθεί στις κάλπες, το κυβερνητικό επιτελείο έκρινε σκόπιμο να μεταθέσει την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για μετά τις 25 Μαΐου, όποτε θα έχουν διεξαχθεί και οι ευρωεκλογές.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που μοιράστηκε το μεσημέρι της Τρίτης από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στην οποία ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης –απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό– δήλωσε τα εξής: «Το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και τις παραλίες βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης. Ο πρωθυπουργός επιθυμεί η διαβούλευση να είναι εξαντλητική και ουσιαστική, με στόχο την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών του θέματος».

Ο κ. Σταμάτης κατέληξε λέγοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε επίσης, να ενημερωθεί μετά τις Ευρωεκλογές η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτής της διαβούλευσης, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική θέση της. Προσπαθώντας, εξάλλου, να καθησυχάσει τους φόβους ότι οι παραλίες παραδίδονται στα εργολαβικά συμφέροντα όπως κατηγορεί η αντιπολίτευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και είπε ότι επικρατεί μία σύγχυση αναφορικά με τις προβλέψεις του ν/σ για τον αιγιαλό.

«Εγώ σας λέω αυτό που γνωρίζω από το υπουργείο Οικονομικών» είπε ο Σ. Κεδίκογλου, «ότι με εντολή του υπουργού και κατόπιν επικοινωνίας του με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατέστη σαφές ότι δεν έχει απολεσθεί κανένα ουσιαστικό ή δικονομικό δικαίωμα του ελληνικού Δημοσίου». Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Υπάρχει η δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών ότι θα υπάρχει ρητή προσθήκη στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή, η πρόβλεψη για διατήρηση του ανώτατου εμβαδού ανά παραχώρηση των 500 τ.μ., η μείωση της ελεύθερης ζώνης των 100 μ. σε 70 μ., δηλαδή είναι πιο αυστηροί οι όροι».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα