ΚΥΠΡΟΣ: Και με τον νόμο η καλλιέργεια και διάθεση ιατρικής κάνναβης

Και με τον… νόμο θα καλλιεργείται και θα διατίθεται στην Κύπρο η ιατρική κάνναβη, μετά το σχετική νομοθετική πρόβλεψη που ενέκρινε σήμερα Τετάρτη (26/7) στη Μεγαλόνησο σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις, ο Κύπριος υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, στόχος είναι «η προσέλκυση διεθνών επενδυτών για την έκφραση ενδιαφέροντος για τις δύο άδειες, που θα δοθούν για την καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης στην Κύπρο». Πρόσθεσε δε ότι αυτό θα φέρει και ανθρώπινο κεφάλαιο στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης της φαρμακοβιομηχανίας.

Σύμφωνα πάντα με τον Γιώργο Παμπορίδη το επίμαχο νομοσχέδιο είναι καινοτόμο με τον υπουργό να εκφράζει παράλληλα την ευχή να τύχει της απαραίτητης θετικής υποδοχής από τη Βουλή, ώστε «σύντομα να υπάρξει το νομικό πλαίσιο που απαιτείται για την προσέλκυση αυτής της σημαντικής επένδυσης στη χώρα μας».

Σε ερώτηση, γιατί χρειάζονται διεθνείς επενδυτές και εάν χρειάζονται μεγάλα κεφάλαια, ο υπουργός απάντησε ότι χρειάζεται τεχνογνωσία, εμπειρογνωμοσύνη, επιστημοσύνη και σημαντικά κεφάλαια.

«Εμείς εκτός από τα προφανή οφέλη προσδοκούμε και στην προσέλκυση ξένης επένδυσης και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ως αναπτυξιακό μέτρο», είπε.

Ωστόσο, ο υπουργός απάντησε αρνητικά στην ερώτηση κατά πόσο έγινε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί, εάν θα υπάρξει ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα