Κυρίαρχη η Μέρκελ στη Γερμανία – Παραπαίει ο Σουλτς

Πολιτικά κυρίαρχη είναι η Άνγκελα Μέρκελ εν όψει των εκλογών που θα διεξαχθούν σε δύο μήνες και αυτό έδειξε νέα δημοσκόπηση. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα  περιοδικού Stern και του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL, ένας στους δύο Γερμανούς θα την ψήφιζε ξανά για τη θέση της καγκελαρίου αφού η Άνγκελα Μέρκελ συγκεντρώνει το 52% των ερωτηθέντων και μόνο το 22% ο Μάρτιν Σούλτς.

Συγκεκριμένα η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει ποσοστό 40% και 22% το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD). Η Αριστερά (Die Linke) παραμένει τρίτο κόμμα με 9%, ενώ ακολουθούν Πράσινοι (Die Gruenen) και Φιλελεύθεροι (FDP) με 8%. Τέλος το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία περιορίζεται στο 7% όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα και όχι το Σεπτέμβριο τότε σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, οι Χριστιανοδημοκράτες της κ. Μέρκελ θα μπορούσαν να σχηματίσουν άνετα κυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους του κ. Λίντνερ αφού συγκεντρώνουν ποσοστό 48%, ενώ Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Αριστερά μόνο 39%. Πάντως το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ή ότι είναι αναποφάσιστοι ανέρχεται στο 23%.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα