«Κόκκινη γραμμή για την αξιολόγηση το τέλος του 2017»

Σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης για ανάπτυξη 1,8% το 2017 εκφράζει ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, Παναγιώτης Λιαργκόβας. Παράλληλα, απευθύνει δραματική προειδοποίηση ώστε η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης να μην φτάσει στο τέλος του έτους.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο κ. Λιαργκόβας μίλησε για φιλόδοξη εκτίμηση και εξήγησε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει το τελευταίο εξάμηνο του 2017 να έχουμε ρυθμό ανάπτυξης 3%. Δήλωσε μάλιστα ότι το τρίτο τρίμηνο θα πρέπει να είναι πιο μεγάλος ο ρυθμός ανάπτυξης και να ξεπεράσει το 3% προκειμένου να ισοσκελιστούν τυχόν απώλειες από τις φορολογικές υποχρεώσεις που συσσωρεύονται το τρίτο τρίμηνο. Ο ίδιος έκρουσε το καμπανάκι και σε ότι αφορά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει ακόμα και εντός του μήνα.

«Αν πάει μέχρι τέλους του έτους θα πρόκειται για αναθεώρηση σχεδιασμού» είπε και προέβλεψε ακόμα χειρότερες εξελίξεις αν μπούμε στο 2018 με ανοικτή την εκκρεμότητα. «Αν πάει μετά το τέλος του έτους τότε δεν χτυπάνε απλά καμπανάκια, αλλά θα είναι εκτροπή και θα έχουμε πολύ πιο δυσμενείς εξελίξεις. Άρα η κόκκινη γραμμή είναι το τέλος του έτους» κατέληξε.

Τέλος, ο επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, αναφερόμενος στην όλη εμπλοκή της επένδυσης στο Ελληνικό διερωτήθηκε: «Χρειαζόταν άραγε τόσος καιρός για να πάρει μία απόφαση το ΚΑΣ για το Ελληνικό; Όλοι αυτοί οι παράγοντες εμποδίζουν την ανάπτυξη με διάρκεια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα