Κόλαση φωτιάς στον Κάλαμο Αττικής – Κάηκαν σπίτια (photos)

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους. Η φωτιά πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και τουλάχιστον πέντε σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, με τους τοπικούς φορείς να κάνουν έκκληση για βοήθεια.

Ο Θωμάς Ρούσης, δήμαρχος Ωροπού, μίλησε στον τ/σ ΣΚΑΙ και έκανε γνωστό ότι η μεγάλη φωτιά κινείται προς το χωριό Καπανδρίτι. Να σημειώσουμε ότι τις πρώτες περίπου δύο ώρες επιχειρούσε μόλις ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος, με το έργο των ανδρών της Πυροσβεστικής να είναι εξαιρετικά δύσκολο. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα ενώ μεταβαίνουν εναέρια μέσα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Τοπικοί φορείς της περιοχής κάνουν έκκληση για να φτάσουν στην περιοχή εναέρια μέσα, έτσι ώστε να προλάβουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν νυχτώσει, η οποία έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς, ενώ στο χωριό του Καλάμου πολλοί είναι οι κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής. Ο στρατηγός Γιόβας μάλιστα ένιωθε κάποια στιγμή αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα