«Κόψτε τους βαθμούς και θα δείτε!»

Στην Ισπανία είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως επιτρέπονται οι πριμοδοτήσεις ομάδων από άλλους συλλόγους που ενδιαφέρονται για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Η παράδοση αυτή δεν είναι και η πιο ηθική του κόσμου, αλλά είναι νόμιμη, παρά το ότι εδώ και 1-2 χρόνια η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορευτεί. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι επίσημο στο καταστατικό της Λίγκας που να το απαγορεύει, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κάτι που να το επιτρέπει. Απλά, είναι επιτρεπτό εδώ και πολλά χρόνια, υπό την έννοια ότι έτσι αποφεύγονται οι κρυφές πριμοδοτήσεις και είναι όλα στο φως.

Έτσι, λοιπόν, αρκετή κουβέντα ήδη γίνεται για το αν η Ρεάλ Μαδρίτης θα πριμοδοτήσει τη διοίκηση της Γρανάδα προκειμένου να κάνει το ματς της… ζωής της και να κόψει βαθμούς από την Μπαρτσελόνα στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής.  Αν το καταφέρει αυτό η μικρή αλλά σωμένη Γρανάδα (μετά το εκπληκτικό 1-4 επί της Σεβίλλης), τότε θα επιτρέψει στη «βασίλισσα» να πάρει το πρωτάθλημα (αρκεί να πάρει τα «τρίποντο» κόντρα στη Λα Κορούνια)

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δηλώνει σίγουρος πως η Γρανάδα θα τα δώσει όλα το ερχόμενο Σάββατο. Ξέρει κάτι; Πάντως για την ιστορία, να πούμε πως η πανέμορφη Γρανάδα βομβαρδίστηκε ανελέητα από το στρατό του Φράνκο στον ισπανικό εμφύλιο και δε νομίζουμε ότι θα άρεσε στους φίλους της ομάδας να υποκύψουν σε ένα πριμ της διοίκησης της Ρεάλ…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα