Κύρτσος: «Να συνεννοηθούμε για να πάμε όλοι μαζί μπροστά»

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γεώργιος Κύρτσος παρενέβη στην Ολομέλεια του ΕΚ, στη διάρκεια της συζήτησης για την Έκθεση De Backer για το ευρωπαϊκό εξάμηνο και τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών και τις προτεραιότητες του 2014, παρουσία του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών θεμάτων κ. Jurki Katainen και του αρμόδιου Ιταλού υπουργού που ασκεί την Προεδρία κ. Della Vedova.

 

Κατά την άποψη του κ. Κύρτσου, τα “εργαλεία” συντονισμού και εποπτείας της οικονομικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο-όπως το ευρωπαϊκό εξάμηνο- είναι χρήσιμα και έχουν συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι η Ιρλανδία κατάφερε να βγει με άριστα από το δικό της μνημόνιο, η Πορτογαλία άφησε πίσω της τις μνημονιακές της υποχρεώσεις, ενώ η Κύπρος επιτυγχάνει τους στόχους του δικού της προγράμματος ταχύτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

 

Ο κ. Κύρτσος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι και η Ελλάδα θα τα καταφέρει αρκεί να φανεί η κυβέρνηση περισσότερο δυναμική και αποτελεσματική, να προωθηθούν σημαντικές φοροαπαλλαγές για τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας που θα χρηματοδοτηθούν από ανάλογη μείωση των δημοσίων δαπανών και να φανεί η αντιπολίτευση πιο υπεύθυνη σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής. Επεσήμανε, ότι γνωρίζουμε το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί, πρέπει όμως να υπάρξει μια πολιτική συνεννόηση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κρίσης όπως και η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών που θα ενισχύσουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Επιβάλλεται η ταυτόχρονη αύξηση των επενδύσεων, του ιδιωτικού τομέα, του Δημοσίου, με ανάλογη μείωση των καταναλωτικών δημόσιων δαπανών και η εφαρμογή σε ευρωπαϊκό επίπεδο του επενδυτικού προγράμματος Juncker και άλλων σχετικών πρωτοβουλιών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα