Κώστας Μίσσας: “Βήμα – βήμα για το μετάλλιο”

ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Η Εθνική μας ομάδα Ανδρών του μπάσκετ φεύγει για το Καρπενήσι όπου θα διεξαχθεί η προετοιμασία εν’ όψει του Ευρωμπάσκετ που ξεκινά στις 31 Αυγούστου. Ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Κώστας Μίσσας, μίλησε για την έναρξη αυτής της προσπάθειας, εξήγησε πως η ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στα ματς του ομίλου και όχι να σκέφτεται από τώρα τα μετάλλια – άσχετα αν αυτός πρέπει να είναι ο στόχος – ενώ για την παρουσία του Αντετοκούμπο, είπε πως η ομάδα πρέπει να την εκμεταλλευτεί παίζοντας γρήγορα μπάσκετ για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες κατοχές στο παιχνίδι:

«Ξεκινάμε την προετοιμασία με 14 παιδιά και σε δύο μέρες θα ενσωματωθεί και ο Νικ Καλάθης.  Είμαι χαρούμενος γιατί έχω στη διάθεσή μου παιδιά που θέλουν και μπορούν να παίξουν στην Εθνική. Να υποστηρίξουν ένα ιδανικό και ένα στόχο διαφορετικό από τις λογικές των υπόλοιπων ομάδων.

Το πρώτο μας μέλημα είναι να είμαστε όλοι υγιείς για να στηρίξουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε

Η περίοδος της προετοιμασίας είναι μικρή, πρέπει από αύριο κιόλας να γίνουμε ομάδα. Μιλάμε γα αθλητές υψηλού επιπέδου και το ότι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν είναι σημαντικό. Υπάρχει σεβασμός γιατί μην ξεχνάμε, έχουμε να κάνουμε με αθλητές με πολλά παιχνίδια στην πλάτη τους και που μετά το Πανευρωπαϊκό θα έχουν πάλι πολλά παιχνίδια να δώσουν».

Ο Κώστας Μίσσας δεν δίστασε να μιλήσει για βάθρο:

«Βασικός και ουσιαστικός μας στόχος είναι το μετάλλιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι λογικό να βάζουμε τόσο μεγάλου στόχος.  Πρέπει να έχουμε μικρούς, βραχυπρόθεσμους στόχους, να κοιτάμε τον όμιλο και μετά τα χιαστί, βήμα – βήμα. Όποτε βλέπουμε μακριά ο στόχος στραβώνει!

Έχουμε δεδομένα πλάνα. Σημαντικό κομμάτι σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας και των φιλικών είναι να φτιάξουμε το στυλ που θέλουμε, είτε αφορά στην ομαδική άμυνα είτε στην ομαδική επίθεση.

Έχω συνεργαστεί με κάποια παιδιά στις μικρότερες ηλικίες, έχουν όλοι οι παίκτες χαρακτηριστικές ικανότητες, το έχουν δείξει. Και φυσικά δεν είναι μόνοι αυτοί, έρχονται κι άλλοι. Να δώσουμε εδώ συγχαρητήρια στους Νέους. Το ελληνικό μπάσκετ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Εμείς πρέπει να έχουμε απόλυτη συγκέντρωση σε αυτό που θέλουμε, να έχουμε όραμα και με αυτή τη λογική να κάνουμε κάτι καλό. Και μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό.  Μιλάμε για μία μάδα που υποστηρίζεται και έχει προσδοκίες από τους Έλληνες και αυτό το κρατάμε στο μυαλό μας»

Όσον αφορά στο Γιάννη Αντετοκούμπο, ο προπονητής της «επίσημης αγαπημένης», τόνισε:

«Ο Γιάννης είναι ένας παίκτης συνόλου. Η λογική έχει να κάνει με τρόπο παιχνιδιού. Ναι, εφόσον έχουμε τον Γιάννη στη διάθεσή μας θέλουμε περισσότερες κατοχές και γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, να κάνουμε επιθέσεις 8-10 δευτερολέπτων και να διαμορφώσουμε ένα ειδικό παιχνίδι για μετά τα δέκα δευτερόλεπτα. Η ομάδα πρέπει να ξεκινά από τη λογική τα άμυνας και να περνά στην επίθεση.  Με την άμυνα καταφέρνεις να μη χάνεις, αλλά με την επίθεση κερδίζεις. Να βρούμε αυτή την λογική, υπάρχουν νέα παιδιά, αλλά ακόμη κι αυτά έχουν εμπειρία και προσαρμοστικότητα.

Δεν φτάνουν προσόντα, να μην ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι κυρίως παιχνίδι εδάφους και όχι τόσο αέρα. Σημασία έχει λοιπόν να βρούμε το στυλ και να το αξιοποιήσουμε στην ουσία. Κάθε καλός παίκτης να χρησιμοποιείται για το καλό της ομάδας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα