Λάτρης της Μακεδονίας (των Σκοπίων) ο κύριος Θ. Θεοδωρίδης

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, οι ποδοσφαιρόφιλοι έζησαν μια εκπληκτική βραδιά: 9.00΄ μ.μ.- 11.00΄ μ.μ. το Super Cup Γιουβέντους – Λάτσιο και 11.00΄ μ.μ.-1.00΄ π.μ. το Ελ Κλάσικο στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης. Εκεί ζήσαμε όλοι την ομορφιά του ποδοσφαίρου, όταν τα φαβορί Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα έχασαν από την Λάτσιο και την Ρεάλ Μαδρίτης σε παιγνίδια τα οποία μέχρι το τελευταίο λεπτό δεν μπορούσες να πεις με βεβαιότητα ποιος θα ήταν ο νικητής.

Είδαμε την αποβολή του σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο –άδικη κατά την γνώμη μας– χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση και σε γενικότερο πλάνο είδαμε πώς είναι το καλό ποδόσφαιρο.

Στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια το Super Cup έχει καταργηθεί. Η ΕΠΟ και η Super League ως διοργανώτριες του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου αντίστοιχα, υπακούοντας στα κελεύσματα των μεγαλοπροέδρων, αντί να μπουν στον κόπο να διοργανώσουν ένα κορυφαίο παιγνίδι στις αρχές της σεζόν και να κερδίσουν χρήματα από χορηγίες, εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα, τον καιρό που οι ερασιτεχνικές ενώσεις ψωμολυσσάνε, κατάργησαν τον θεσμό αυτό, αφού τα έσοδα της ΕΠΟ αρκούν ώστε να παίρνουν τις αμοιβές τους με διαφόρους τρόπους. Πιθανόν να το ξανασκεφθούν τώρα, αφού ο νυν πρόεδρος –μέχρι το Σάββατο 18/8– κ. Δρόσος, γνωστός ως και κύριος «Εγώ δεν είμαι του τζάμπα», φρόντισε ώστε, σύμφωνα με το νέο καταστατικό της Ομοσπονδίας, ο νέος πρόεδρος να μπορεί –εάν το επιθυμεί– να είναι και εκτελεστικός και να δικαιούται αμοιβή. Πρωτοπόρος ο κ. Δρόσος όταν υπάρχει κονόμα… Και να φανταστεί κανείς ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του τότε υπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, «Η FIFA με μια διοίκηση μακράς πνοής θα επανέφερε την εξομάλυνση στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Κοντονής πίστευε ότι άτομα του βεληνεκούς του κ. Κουτσοκούμνη –επιλογή του κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη– ή ο κ. Γιάννης Δρόσος –επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς και δική του– ήταν το άτομο που πέραν του μηνιαίου μισθού του θα κατάφερνε κάτι άλλο θετικό για το ποδόσφαιρό μας.

Ας θυμηθούμε τα πεπραγμένα της κωμικοτραγικής αυτής επιτροπής, που με άγνοια κινδύνου για τους θεατές φιλάθλους του τελικού Κυπέλλου στον Βόλο –λέμε για τους θεατές, διότι τόσο ο εγκέφαλος-διοργανωτής του τελικού Ζήσης Βρύζαςόσο και οκ. Γιάννης Δρόσος είχαν ο καθένας και ένα λόχο σεκιουρητάδες να τους προσέχουν, οδε έτερος «Καππαδόκης» κ. Αλέξης Δέδες, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του –η ΑΕΚ– ήταν στον τελικό, προτίμησε ένα ταξίδι για προσωπικούς λόγους στην Κροατία. Βλέπετε, ως έμπειρος στα της ΕΠΟ είχε αντιληφθεί τι θα επακολουθήσει και «την έκανε» με ελαφρά πηδηματάκια. Για τις προηγούμενες χρονιές, τα πράγματα ήταν πολύ απλά: οι κ.κ. «yesmen» διατελέσαντες πρόεδροι της ΕΠΟ από το 2001 και μετέπειτα,κ.κ. Βασίλης Γκαγκάτσης (2001-2008), Σοφοκλής Πιλάβιος (2009-2012), Γιώργος Σαρρής (2012-2014), Γιώργος Γκιρτζίκης (2014-2016) και Μιχάλης Γιαννόπουλος (2016-2017), ούτε διανοήθηκαν  ποτέ τους να πάνε κόντρα στα «θέλω» των μεγαλοπροέδρων, χάρη στους οποίους απολάμβαναν την θέα από τις καρέκλες τους. Άλλωστε, ήταν υπεράνω χρημάτων για να επιζητούν έσοδα από την διεξαγωγή του Super Cup. Μόνο και μόνο αυτό το παράδειγμα είναι αρκετό για να καταστήσει σαφές γιατί αυτή η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να πάει μπροστά, όχι μόνο ποδοσφαιρικά αλλά και σε όλους τους τομείς…
Σεφ «μαγειρικής» στην UEFA ο κ. Θεόδωρος

Αναφέραμε στην αρχή του ρεπορτάζ την διεξαγωγή του UEFA Cup, μεταξύ της τροπαιούχου του Τσάμπιονς Λιγκ Ρεάλ Μαδρίτης και του Κυπέλλου του Γιουρόπα Λιγκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένα κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός διεξήχθη στην διπλανή μας χώρα, τα Σκόπια, σ’ ένα γήπεδο χωρητικότητας 32.580 καθισμάτωνπου πέραν των άλλων φέρει το όνομα «Φίλιππος ο Β΄»!!!

Μάλιστα, κύριοι! Όταν δεκαετίες η χώρα μας δεν αναγνωρίζει τα μακεδονικά σύμβολα στην γειτονική χώρα, τα Σκόπια, έρχεται ο Έλληνας(;) κ. Θεοδωρίδης ως νέος Μάθιους Νίμιτς και ορίζει ένα κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός σε γήπεδο του οποίου το όνομα η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει… Πάλι καλά που τα αναμνηστικά μετάλλια της UEFA  δεν είχαν αποτυπωμένο το αστέρι της Βεργίνας ή το προσωπείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου… Άλλωστε, όλο το γήπεδο ήταν στολισμένο με σημαίες με το σήμα της Βεργίνας, χωρίς να ???
Βεβαίως, πέραν της απρέπειας αυτής του κ. Θεόδωρου εις βάρος της πρώην χώρας του –λέμε «πρώην» γιατί έχοντας εγκατασταθεί μονίμως  στην Γενεύη δεν το πολυβλέπουμε να ξανάρχεται στην Ελλάδα, άντε κανά μήνα στην Πάρο, για να δει την μητέρα του και τους φίλους του– υπάρχει και το ερώτημα γιατί να γίνει ο αγώνας στα Σκόπια των 2-3 εκατομμυρίων κατοίκων. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και απλή: Για τα ψηφαλάκια των Σκοπίων στις εκλογές της UEFA μετά από δύο χρόνια.

Είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος για την επίσκεψη του Σέρβου Ζόραν Λάκοβιτς λόγω της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ στις 30/6/2017.

Ο  ίδιος λόγος για την παρουσία του Μαλτέζου κ. Βασσάλο στην ΕΠΟ και στην Super League για την εγκατάσταση της Επιτροπής Επιτήρησης στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, με μέλη έναν Αυστριακό, έναν Μαλτέζο –πάλι Μαλτέζος;– και έναν χαμηλόβαθμο Ισπανό. Τα ψηφαλάκια, και μόνο τα ψηφαλάκια. Με κάτι τέτοιες μαγκιές του Θεόδωρου εξελέγη πρόεδρος της UEFA ο Αλεξάντερ Σέφεριν. Κάτι οι επιλογές προσώπων για στελέχωση του υπαλληλικού προσωπικού της UEFA και την στελέχωση διαφόρων επιτροπών για αποστολές σε χώρες όπως η Ελλάδα, κάτι μερικά ψίχουλα από τα κέρδη της UEFA λόγω των εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων, λόγω των στοιχηματικών εταιρειών τις οποίες η UEFA προσέχει σαν τα μάτια της…

Είναι οι κινήσεις-ματ του κ. Θεοδωρίδη ώστε να χειραγωγεί από κάθε πλευρά όχι μόνο το ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όλες οι μεγάλες ομοσπονδίες –Γερμανία, Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία κ.λπ.– δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό, αλλά οι βαλκανικές χώρες και κάποιες άλλες που αποτελούν τον φτωχό συγγενή –μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα– είναι τα χαρτιά του κ. Θεόδωρου στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.

Παρεμπιπτόντως, στην Ελλάδα δεν υπάρχει λόγος να γίνει καμία σοβαρή οργάνωση της UEFA, αφού οι περισσότεροι διατελέσαντες προηγούμενοι πρόεδροι έχουν τοποθετηθεί σε επιτροπές και μάλιστα με καλό μισθό. Γι’ αυτό οι πρόεδροι αυτοί «Θόδωρο» λένε και βεβαίως δεν κλαίνε. Κλαίνε μόνο οι φίλαθλοι…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα