Λέιζερ… καπούτ στα ινστιτούτα αισθητικής

Μία μέχρι πρότινος συνηθισμένη και μάλιστα πολυδιαφημισμένη υπηρεσία που πρόσφεραν στις πελάτισσες τους τα ινστιτούτα καλλονής χάνουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Ο λόγος για την αποτρίχωση μέσω μηχανημάτων λέιζερ η χρήση των οποίον καταργείται κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Με την επίκληση της σχετικής νομοθεσίας, στην εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας (Δ/νση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης ) του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι «απαγορεύεται στον αισθητικό η διενέργεια ιατρικών πράξεων, είτε με τη υπόδειξη, είτε την καθοδήγηση ή με τη συνεργασία ιατρού οποιασδήποτε ειδικότητας».

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «σύμφωνα μάλιστα με το από 3/2/2017 υπηρεσιακό σημείωμα της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κ.Ε.Σ.Υ., “… η αποτρίχωση μέσω μηχανημάτων λέϊζερ (laser) … αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής”».

Και η εγκύκλιος καταλήγει:

«Από το συνδυασμό του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και της ανωτέρω γνωμοδότησης, αναφέρεται στην εγκύκλιο, «προκύπτει ότι το μηχάνημα αποτρίχωσης λέϊζερ (laser):

α) αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής και

β) δεν είναι δυνατόν να διενεργείται σε εργαστήριο αισθητικής, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η παρουσία ιατρού σε αυτό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα