Τέλος η απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Μαζεύουν σκουπίδια από σήμερα

Να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ, η οποία έγινε μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη Βουλή. Τις επόμενες ώρες θα αρχίσει κανονικά η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση για διακοπή της απεργίας ελήφθη για λόγους Δημόσιας Υγείας. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έκαναν επίσης γνωστό ότι θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων. «Δεν συμφωνούμε με τις προτάσεις της κυβέρνησης. θα συνεχίσουμε με άλλες μορφές κινητοποιήσεων», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Νίκος Τράκας ευχαρίστησε τους κατοίκους της πόλης για τη συμπαράστασή τους, και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους συνυπολόγισαν στην απόφασή τους τον καύσωνα και τις δυσκολίες που δημιουργεί. Σημείωσε τέλος ότι από σήμερα θα βγουν τα απορριμματοφόρα για αποκομιδή σκουπιδιών, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή για να επανακαθορίσει τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση.

Γιώργος Πατούλης: Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την απόφαση

Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι έδειξαν υπεύθυνη στάση προτάσσοντας τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να καθαριστούν οι πόλεις μας από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όπως έκανε όλο το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα