Λαγκάρντ και Τόμσεν βλέπει ο Τσακαλώτος στο Περού

Την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πολ Τόμσεν θα δει τις προσεχείς ημέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο υπουργός Οικονομικών θα βρεθεί  στη Σύνοδο  του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί στο Περού (9-12 Οκτωβρίου) και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της χώρας, Λίμα,  λίγα 24ωρα μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του Ταμείου στο πλαίσιο του World Economic Οutlook όπου προβλέπεται ύφεση 2,3% για το 2015 και 1,3% για την ελληνική οικονομία.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Τσακαλώτος θα έχει σειρά συναντήσεων με τα ανώτατα κλιμάκια του ΔΝΤ, μεταξύ των οποίων, τη γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πολ Τόμσεν το προσεχές Σαββατοκύριακο και τον επικεφαλής Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Βίτορ Κασπάρ.

Στην ατζέντα των συναντήσεων αναμένεται να βρεθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η αξιολόγηση, τα προαπαιτούμενα και θέματα τεχνικής βοήθειας.

Στο Περού αναμένεται να μεταβεί και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος κάτι που αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή και συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις για το ασφαλιστικό.

Χθες, το ΔΝΤ, δημοσίευσε έκθεση στα πλαίσια του World Economic Outlook. Οι προβλέψεις του Ταμείου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας βρίσκονται σε εναρμόνιση με εκείνες που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού της χώρας για το 2016 που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Bουλή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα