Λαγός: «Ίσως να είμαστε τυχεροί λόγω κρίσης…»

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τάσου Λαγού, ο οποίος υποστήριξε πως η δική του γενιά παικτών αισθάνεται ευνοημένη από την κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας.

Μπορεί να ακούγεται κάπως… προκλητικό και… παράξενο, αλλά εμπεριέχει μεγάλη δόση αλήθειας. Όπως εξήγησε και ο ίδιος, η πτώση των οικονομικών μεγεθών οδήγησε τις ομάδες να δώσουν μεγαλύτερη βάση στα δικά τους παιδιά! Αναλυτικά οι δηλώσεις στον Sentra FM:

«Για όλα τα παιδιά το χθεσινό (σ.σ. το βράδυ της Τρίτης) ήταν το πιο δυνατό συναίσθημα όχι εθνική και με ομάδες. Μετά το 3-1 λέγαμε ότι περάσαμε, μας έλεγαν ότι τέλειωσε 3-3. και στους πανηγυρισμούς ήρθε ο κόουτς και μας το ‘πε και του λέγαμε κόψε την πλάκα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εμπειρίες. Είναι καλό που έγινε σε επίπεδο ελπίδων κι όχι ανδρών. Όπως και να το κάνεις έντονο συναίσθημα, μεγάλη απογοήτευση. Όλοι κάναμε το χρέος μας, αποκλειστήκαμε σε λεπτομέρειες από τα προηγούμενα ματς.

Η συγκεκριμένη Ελπίδων είναι η πρώτη που σχεδόν όλα τα παιδιά έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες μας. Ενώ είχαν ταλέντο και παλιότερα, δεν έπαιρναν ευκαιρίες. Ίσως κι εμείς να είμαστε τυχεροί λόγω κρίσης. Όλα αυτά έκαναν τις ομάδες να κοιτάζουν τα δικά τους παιδιά και δείχνουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν. Εγώ είμαι τυχερός γιατί είμαι στον ΠΑΟ με συγκεκριμένο προπονητή και μας πιστεύει και δεν είναι ότι μας έδωσε δυο-τρεις ευκαιρίες και μας άφησε έξω. Έρχεται μας μιλάει, μας λέει τι να προσέξουμε, επισημαίνει τα λάθη μας.

Είμαστε αρκετοί στην Ελπίδων από τον Παναθηναϊκό. Όλοι έχουμε συμμετοχές, ρυθμό, εμπειρίες. Όλοι ονειρευόμαστε κι ευχόμαστε να πάμε στην Ανδρών. Ο προπονητής έχει τον πρώτο λόγο. Όλα τα παιδιά που είμαστε στην Ελπίδων, έχουμε δείξει ότι μπορούμε να ανέβουμε ένα σκαλί παραπάνω.

Σίγουρα υπάρχει ταλέντο. Πέρυσι οι 93άρηδες και 94άρηδες το έδειξαν σε όλο τον κόσμο, εμείς έχουμε δείξει ότι έχουμε τα προσόντα. Είναι κοντά η κλήση αρκετών παιδιών στην Ανδρών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι αξίζουν να είναι εκεί. Το δείχνουμε όπου και να πάμε. Είμαστε ανταγωνιστικοί, κυνηγάμε προκρίσεις, είμαστε μέσα σε όλα.

Ο Παναθηναϊκός και όταν είχε την πολυτέλεια να αγοράζει, πάντα προωθούσε παίκτες. Ίσως να μην ήταν τόσο μεγάλος αριθμός. Η δουλειά που γίνεται, ειδικά στην Παιανία, που ήταν φοβερό κέντρο, συνθήκες τέλειες, είχαμε τα πάντα. Αν δεν ήταν η Παιανία δεν ξέρω αν θα ήμουν εδώ που είμαι τώρα. Μου τα παρείχε όλα και ξέχασα ότι έφυγα μικρός από το σπίτι μου. Και στο Απήλιον δεν είναι όπως στην Παιανία, αλλά το κέντρο γίνεται όλο και καλύτερο. Πολύ καλό γυμναστήριο, γήπεδα φοβερά, γραφεία, φτιάχνονται συνέχεια. Και η συμβολή του κ. Σαμαρά είναι τεράστια. Βλέπω παιδιά 12, 13 ετών και τους θαυμάζω για τη δουλειά που κάνουν και για το ταλέντο που υπάρχει. Υπάρχουν παιδιά που τα βλέπεις και λες πως γίνεται να τα κάνουν αυτά σε τέτοια ηλικία;

Στο ποδόσφαιρο, όταν εκπληρώσεις έναν στόχο, βάζεις τον επόμενο. Μόνο με δουλειά μπορείς να φτάσεις ψηλά. Κι όταν ο προπονητής σε πιστέψει πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Όλοι πρέπει να κοιτάμε χαμηλά. Πέρυσι πήραμε το Κύπελλο, βγήκαμε δεύτεροι. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί, να μην πετάμε. Σ’ αυτό παίζει ρόλο κι ο προπονητής. Μπορεί να έπαιρναν τα μυαλά μας αέρα. Εκεί έρχεται ο προπονητής και λέει δεν κάναμε κάτι, έχουμε πολλά ακόμα να πετύχουμε.

Δεν έχει αλλάξει η ομάδα. Θέλουμε τα ίδια με πέρυσι. Στα ματς της Ευρώπης ήμασταν πολύ καλοί και χάσαμε στις λεπτομέρειες την πρόκριση. Ήμασταν σε καλό επίπεδο. Στα δυο ματς πρωταθλήματος δεν ήμασταν φρέσκοι, αλλά αυτό διορθώνεται και θα το βελτιώσουμε στα επόμενα ματς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα