ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: “Τα έχασε ο Τραμπ με τον τρόπο που τον έγλειφε ο Τσίπρας”

Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού για το ταξίδι στις ΗΠΑ έκανε με δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: “Ο Αλ. Τσίπρας συμπεριφέρθηκε στις ΗΠΑ ως πιο αμερικάνος από τους αμερικάνους και μίλησε ως πιο αφοσιωμένος ακόλουθος της αμερικανικής πολιτικής από τον ίδιο τον Τραμπ. Φαντάζομαι τα έκπληκτα μάτια των ανθρώπων του αμερικανικού κατεστημένου, οι οποίοι προφανώς θα είχαν πολλά χρόνια να ακούσουν τέτοιες υμνωδίες και τόσο θερμά λόγια αφοσίωσης, προς τις ΗΠΑ, από ξένο ηγέτη στην χώρα τους. Ιδιαίτερα, θα έλεγα, ότι ο Τραμπ δεν θα πίστευε στα αυτιά του ακούγοντας τα πρωτοφανή αμετροεπή και γλειψιματικά εγκώμια του Τσίπρα, μη γνωρίζοντας φυσικά, την τόση ευκολία με την οποία ο τελευταίος επιδίδεται σε “σαπουνάδες” και ευτελείς γονυκλισίες προς τους ισχυρούς”.

Ο Π. Λαφαζάνης χαρακτήρισε ως μέγα σκάνδαλο την συμφωνία μαμούθ ύψους 2,4 δισ. για τον εκσυγχρονισμό των F-16 και τόνισε “ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνάπτει ερήμην του ελληνικού λαού και χωρίς καμιά ενημέρωση και συζήτηση τέτοιου είδους συμφωνίες, σε μια περίοδο μάλιστα άγριας λιτότητας, οι οποίες αποτελούν φόρο – υποτέλειας στις ΗΠΑ και δεν εντάσσονται σε κανένα συνολικό σχέδιο, αφού τέτοιο σχέδιο δεν υφίσταται, για μια αποτελεσματική αμυντική θωράκιση της χώρας, με διαφοροποίηση οπλικών προελεύσεων και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος”.

Στη Λισαβόνα

Στο μεταξύ το Σαββατοκύριακο ο κ. Λαφαζάνης συνοδευόμενος από τον Νίκο Χουντή θα βρεθούνσ την Λισαβόνα, για την 5η συνάντηση του «Σχεδίου Β για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Συνεργασίας και της Αλληλεγγύης».

Το Σχέδιο Β αποτελεί μια πρωτοβουλία αριστερών και ριζοσπαστικών κομμάτων και οργανώσεων της Ευρώπης και ευρωβουλευτών της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL), που ιδρύθηκε το 2015 με στόχο τη συγκρότηση ενός αριστερού εναλλακτικού σχεδίου στην Ευρώπη που θα αμφισβητεί τις συνθήκες της ΕΕ, το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και την λιτότητα.

Ο γραμματέας της ΛΑΕ θα μιλήσει στο κλείσιμο των εργασιών την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου στη συζήτηση «Πού πάμε από εδώ και πέρα. Ένα Σχέδιο Β για την Ευρώπη», ενώ ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής θα μιλήσει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στη συζήτηση «Διακυβέρνηση του Ευρώ και Χρέος: Τι είδους ρήξη με την ΕΕ/ΟΝΕ;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα