“Λαϊκιστές Μέρκελ και Σουλτς”

Στα όσα είπαν οι Άνγκελα Μέρκελ και Μάρτιν Σουλτς για την Τουρκία, στο ντιμπέιτ της Κυριακής, αναφέρθηκε εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας επίθεση κατά των δύο υποψηφίων για την καγκελαρία της Γερμανίας. 

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου κατηγόρησε  τους Γερμανούς πολιτικούς ότι ενδίδουν στον λαϊκισμό.

Τόσο Μέρκελ όσο και Σουλτς έκλεισαν την πόρτα της Ευρώπης στην Τουρκία. Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι θα επιδιώξει τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο Σουλτς επισήμανε ότι αν εκλεγεί, θα διακόψει τις διαπραγματεύσεις.

«Ελπίζουμε πως η προβληματική ατμόσφαιρα που έκανε τις τουρκο-γερμανικές σχέσεις θύμα αυτού του στενού πολιτικού ορίζοντα θα τελειώσει», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα βελτιωθούν.

Επίσης, ο κ. Καλίν τόνισε ότι «η στροφή της επικρατούσας γερμανικής πολιτικής στον λαϊκισμό θα οδηγήσει μόνο σε διακρίσεις και ρατσισμό».

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν κατηγόρησε τη Γερμανία ότι εγκαταλείπει το ευρωπαϊκό όραμα, λέγοντας: «Η επίθεση στην Τουρκία και τον Ερντογάν με πλήρη αδιαφορία για τις θεμελιώδεις και επείγουσες ανάγκες της Ευρώπης και της Γερμανίας, αντικατοπτρίζει τον περιορισμό του οράματος για την Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα