Λεβέντης σε Τσίπρα: Διώξε τον Καμμένο και θα σε στηρίξω

Ετοιμος να αλλάξει τις κομματικές ισορροπίες της συγκυβέρνησης είναι ο Βασίλης Λεβέντης αφού εξέφρασε την διάθεσή του να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε ωστόσο ότι υπάρχουν όροι και αυτοί είναι να βγει από την συγκυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος. «Αν διώξει τον Καμμένο, τότε θα στηρίξω την κυβέρνηση».

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα σπάσουν σύντομα την κυβερνητική τους συνεργασία. ««Βλέπω μια παρά φύσιν σύζευξη. Παντρεύτηκαν για τη νομή των λαφύρων δηλαδή τα υπουργεία και δεν έκαναν καμία προγραμματική συζήτηση», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση δεν πρόκειται να στηρίξει, άνευ όρων την κυβέρνηση και δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Τόνισε δε πως το κόμμα του δεν θα γίνει υπαίτιο κυβερνητικής κρίσης και ξεκαθάρισε ότι πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση δεν πρόκειται να στηρίξει άνευ όρων την κυβέρνηση και δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. «Θέλω να δω τι μνημόνιο πάνε να εφαρμόσουν» υπογράμμισε.

Για την εμπειρία του από την επαφή στην Βουλή, ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Μου έκανε αρνητική εντύπωση το χάσιμο χρόνο που γίνεται στη Βουλή. Λες και ήμασταν χασομέρηδες. Καθόμασταν και περιμέναμε απλά να περάσει η ώρα και να ψηφίσουμε. Επίσης αρνητική εντύπωση μου έκαναν οι συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών. Θαρρείς και το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς να βγάλουν περισσότερα χρήματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα