ΛΕΒΕΝΤΗΣ: “Η κυβέρνηση κόβει επιδόματα και δίνει μποναμάδες”

H Ένωση Κεντρώων θα σταθμίσει τις προϋποθέσεις που θα θέσει η κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα και αναλόγως θα πράξει, δήλωσε ο κ. Λεβέντης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση για το κοινωνικό μέρισμα και πρόσθεσε “εμείς θέλουμε μια οικονομική προοπτική για τη χώρα και όχι με τυχοδιωκτισμούς να δίνουμε βοηθήματα και επιδόματα που θυμίζουν  άλλες εποχές. Η κυβέρνηση, αφού έκοψε επιδόματα σε αναπήρους, κατάργησε το ΕΚΑΣ τώρα δίνει φιλοδωρήματα για τα Χριστούγεννα, προσπαθώντας να κερδίσει πολιτικά οφέλη. Λέμε στο κόσμο σε καταστρέψαμε και μετά του χαϊδεύουμε τα αυτιά με επιδόματα”.

Ο κ. Λεβέντης ερωτηθείς για το αν θα δώσει θετική ψήφο στο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα, είπε ότι θα εξαρτηθεί από το ποιοι θα το πάρουν, σημείωσε ωστόσο, πως δεν μπορείς να αρνηθείς σε κάποιους να πάρουν τα χρήματα, κατέθεσε όμως και πρόταση “εμείς θέλουμε να το πάρουν οι μακροχρόνια άνεργοι, οι μονογονικές οικογένειες, θα το πάρουν αυτοί;”.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως υπάρχουν προβλήματα στο εγχείρημα και τόνισε “υπάρχει μια πολυγλωσσία των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για μείζονα ζητήματα, όπως η οικονομία, ο εκλογικός νόμος και η απλή αναλογική. Δεν έχουν κάνει ακόμη αυτοκριτική και επικρατεί μια ματαιοδοξία των μεγαλοστελεχών για την αρχηγία. Δεν είπαν για παράδειγμα, πότε θα αποπληρωθούν τα δάνεια που έχουν λάβει”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα