ΛΕΒΕΝΤΗΣ: “Μόνη λύση μία κυβέρνηση 220-230 βουλευτών”

«Με μια ψηφοφορία στη Βουλή δεν μπορεί να αλλάξει το κλίμα στη χώρα. Για να αλλάξει το κλίμα στη χώρα χρειάζεται μια μεγάλη κυβέρνηση 220 ή 230 βουλευτών. Με 153 δεν θα έρθουν επενδύσεις, πρέπει να υποχρεωθούν τα δύο μεγάλα κόμματα να συμβάλλουν έτσι ώστε να μπει η χώρα πάνω από τις καρέκλες». Την άποψη αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σε ραδιοφωνική του συνέντευξή.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε, ότι «εάν οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης υπερβούν τους εαυτούς τους και λειτουργήσουν για το συμφέρον της χώρας, τότε μπορεί να σπάσει ο φαύλος κύκλος της μιζέριας και της πολιτικής ανούσιας αντιπαράθεσης» και πρότεινε «να πάει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει τον σχηματισμό μιας μεγάλης κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή».

Στο ερώτημα, ποιος θα είναι πρωθυπουργός, ο Βασίλης Λεβέντης έδωσε την παρακάτω απάντηση: «Ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός είναι το έλασσον. Εμένα δεν με ενοχλεί να είναι ο κ. Τσίπρας σε αυτή την κυβέρνηση. Αν όχι, ας βρούμε άλλο πρόσωπο. Εάν μείνει ο κ. Τσίπρας άλλα δυο χρόνια πρωθυπουργός, θα κερδίσει κάτι; Εάν αποτύχει στον τομέα των επενδύσεων και κόβει συνέχεια μισθούς και συντάξεις και επιβάλλει φόρους, μπορεί η χώρα να αντέξει αυτό το γαϊτανάκι; Όταν έχεις επιβάλλει σε μια χώρα 3,5% πλεόνασμα για 5 χρόνια και 43 χρόνια 2%, βρείτε μου άλλη χώρα στον κόσμο που να της έχει επιβληθεί ένας τέτοιος στενός κορσές».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα