ΛΕΒΕΝΤΗΣ: “Ο Τσίπρας εξαπάτησε τους βουλευτές του, μόνο δηλώσεις συμπάθειας θα πάρει”

Ο Βασίλης Λεβέντης εκτίμησε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να «ηττηθεί» η Ελλάδα στο Eurogroup της Πέμπτης, προβλέποντας μόνο «δηλώσεις συμπάθειας» για το χρέος, ενώ ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης. Ακόμη, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι εξαπάτησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι δεν κάνει για πρωθυπουργός κάποιος που εξαπατάται ή αυταπατάται.

«Η κυβέρνηση έλεγε συνέχεια όλο το τελευταίο διάστημα ότι αν δεν διευθετηθεί το χρέος δεν θα υλοποιηθούν τα μέτρα που ψήφισε πρόσφατα. Μέσα σε αυτό το κλίμα ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπατήθηκαν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός λειτούργησε εξαπατώντας τους βουλευτές του για να ψηφίσουν. Όταν χάνει μια κυβέρνηση, δεν χάνει μόνο η ίδια, χάνει η χώρα. Όταν ένας πρωθυπουργός εξαπατάται ή αυταπατάται δεν κάνει για πρωθυπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στο «Πρώτο πρόγραμμα».

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε πάρει καμία δέσμευση για το χρέος από τους δανειστές, σημείωσε ακόμη ο κ. Λεβέντης, προσθέτοντας «Οι δανειστές και οι εκπρόσωποι τους λένε αυτό που θα ήθελαν, ο Μοσκοβισί δεν εκπροσωπεί πλέον τίποτα, το κόμμα του πήρε 5%. Χωρίς την συμφωνία της Γερμανίας για το χρέος δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Μόνο δηλώσεις συμπάθειας θα γίνουν. Γεννάται φυσικά το ερώτημα, γιατί ο πρωθυπουργός σήκωσε τόσο πολύ το θέμα του χρέους, αφού δεν είχε καμία δέσμευση».

Ο κ. Λεβέντης ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης, «για να έρθει μια άλλη που να τα κάνει καλύτερα τα πράγματα, αφού ο Τσίπρας δεν μπορεί. Δεν θέλω να έρθω εγώ στην εξουσία ή να έρθει ο Μητσοτάκης. Μακάρι να το χαρίσουν αύριο το χρέος και να πανηγυρίζω και εγώ δίπλα στον Τσίπρα, αλλά η χώρα καταστρέφεται προς το παρόν δεν το βλέπει ο πρωθυπουργός; Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση οικουμενική τεχνοκρατών από την παρούσα Βουλή. Να αφήσουμε τους τεχνοκράτες να κάνουν την δουλειά τους και φυσικά αυτοί που θα μπουν στην κυβέρνηση δεν θα έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν τεχνοκράτη λευκή επιταγή. Η Βουλή θα συντονίζει και θα εγκρίνει το έργο της κυβέρνησης. Αν λυθεί το πρόβλημα, οι πολιτικοί ενοχοποιούνται και αυτό είναι ένας βασικός λόγος που δεν θέλουν την κυβέρνηση τεχνοκρατών, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ. Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να καταλάβει ότι όσο μένει στην εξουσία κάνει κακό και στον εαυτό του», συνέχισε.

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των ημερών, για την ασφάλεια των πολιτών, σχολίασε «τι έχουν κάνει οι κυβερνήσεις οι προηγούμενες που σήμερα ασκούν κριτική στην κυβέρνηση; Τι έχουν κάνει με τα άβατα στο Μενίδι και στα Εξάρχεια. Ουσιαστικά τίποτα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα