Λιοντάρι ο Πανσερραϊκός, 2-0 τον Εργοτέλη

Το πρώτο θύμα για φέτος στον… λάκκο των λεόντων έγινε ο Εργοτέλης το απόγευμα της Τρίτης (19/9) με τον Πανσερραϊκό να τον κερδίζει με 2-0 παίζοντας πιο ουσιαστικά και να ξεκινά έτσι με το δεξί τις υποχρεώσεις του για το Κύπελλο.

Οι Σερραίοι δεν ήταν καλύτεροι όσο οι δύο ομάδες έπαιζαν με έντεκα, αλλά ήταν πιο διαβασμένοι και ουσιαστικοί. Εκμεταλλεύτηκαν τις στιγμές τους, είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Πόζογλου και δευτερευόντως τον Γκούρτσα και έτσι «καθάρισαν».

Από την άλλη, ο Εργοτέλης έδειξε πως προσπαθεί να υπηρετήσει την τακτική του Τάκη Γκώνια, ο οποίος έως τώρα αποτυγχάνει σταθερά όπου πηγαίνει με το επιθετικό του στυλ. Οι Κρητικοί ανέβαζαν πολύ ψηλά την άμυνά τους και το πλήρωσαν δις. Μπορεί για 35 λεπτά να ήταν ανώτεροι και να κυριαρχούσαν στο γήπεδο, όμως, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Η πρώτη αντεπίθεση κατέληξε σε αποβολή και φάουλ (που έγινε γκολ) και η δεύτερη σε πέναλτι…

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι ο Εργοτέλης, ο οποίος από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του. Δεν σήκωνε την μπάλα από το έδαφος, είχε καλή κυκλοφορία και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους κόντρα σε μία ομάδα που φάνηκε ότι ήθελε να παίξει με αντεπιθέσεις.

Οι Κρητικοί δυσκολεύονταν να πατήσουν περιοχή και γι’ αυτό επιχειρούσαν να κάνουν κάποια σουτ από μακριά. Το καλύτερο εξ αυτών ήταν στο 29′ από τον Μπουρτσάκη, το οποίο απέκρουσε ο Ρίστιτς. Ο Σέρβος τεραμτοφύλακας είχε σωστή αντίδραση και στο 41′, όταν και πάλι χρειάστηκε.

Ενδεικτικό της εικόνας της αναμέτρησης ήταν ότι στο 25′ η κατοχή ήταν υπέρ του Εργοτέλη με το εντυπωσιακό 75%. Αυτό, βέβαια από μόνο του δεν λέει κάτι. Το θέμα είναι η ουσία και εκεί οι φιλοξενούμενοι υστερούσαν. Ο Πανσερραϊκός μία καλή αντεπίθεση χρειαζόταν και την έβγαλε στο 36′. Ο Γκούρτσας ανατράπηκε όντας σε προφανή θέση για γκολ και ο Πάτας αποβλήθηκε. Το φάουλ εκτελέστηκε απευθείας δύο λεπτά μετά από τον Πόζογλου, ο οποίος άνοιξε το σκορ.

Δεδομένου ότι εκτός από το προβάδισμα στο σκορ είχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Πανσερραϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να τελειώσει το ματς και το κατάφερε. Στο 47′ ο Γκούρτσας έφυγε ξανά στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη και κέρδισε έξυπνα το πέναλτι από μαρκάρισμα του Λαδά. Ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και διαμόρφωσε ένα λεπτό μετά το 2-0.

Κάθε ενδιαφέρον για το ματς χάθηκε, αφού οι Κρητικοί δεν έδειχναν ικανοί να αντιστρέψουν στην κατάσταση. Αυτό ήταν λογικό να επηρεάσει τους παίκτες των «λιονταριών», αφού κατέβασαν ταχύτητα. Μέχρι το φινάλε του ματς δεν ζορίστηκαν και δεν είχαν και διάθεση να απειλήσουν.

Μόνος κεφάτος ο Πόζογλου, ο οποίος είχε άλλες δύο καλές στιγμές μέχρι το φινάλε. Έως το φινάλε δεν ήταν λίγες και οι διακοπές για μικροτραυματισμούς, ενώ στο 80′ αποβλήθηκε και ο Τσιμίκας με την αριθμητική ισορροπία να αποκαθίσταται.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας), βοηθοί του οι Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και Αινάλης (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ο Βουρνέλης (Μακεδονίας).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Ρίστιτς, Στέβιτς, Τσελεπίδης (66′ λ. τρ. Σιάκκας), Βοσκόπουλος, Ιωαννίδης, Τσαμούρης, Ρούτσης (74′ Τζιτζικαλάκης), Τσιμίκας, Γκέκας (62′ Παπουτσογιαννόπουλος), Πόζογλου, Γκούρτσας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Λαμπάκης, Μπάτζιος, Πάτας, Σταμόπουλος, Βογιατζής, Μπούζας (67′ Μαζουλουξής), Μπουτσάκης (86′ Ιατρούδης), Σταματάκος, Μπουρσέλης (81′ Ροβίθης), Κάιπερς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα