Λοβέρδος: Σύντομα οι εκλογές- ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο περνούν οι μήνες «εξατμίζονται»

Eκλογές σε σύντομο διάστημα “βλέπει” ο Ανδρέας Λοβέρδος αφού όπως τόνισε οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο περνούν οι μήνες «εξατμίζονται.»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε συνέντευξή του αποκλείει κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αναζητά κοινοβουλευτικό δεκανίκι αλλά χάνει τον καιρό τους όσο ασχολούνται με εμάς.» Θεωρεί εφικτή τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα με δυνάμεις από τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς . Οπως επισημαίνει «περάσαμε πολλές φάσεις ακμής αλλά και παρακμής και τώρα προσπαθούμε να βγούμε από τις μεγάλες μας δυσκολίες και σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει η πολυτέλεια της ματαιοδοξίας.»

Σχετικά με τον Κώστα Σημίτη επισημαίνει ότι είναι παρών στην προσπάθεια για την ενιαία Κεντροαριστερά, με τρόπο όμως διακριτικό και με πραγματική πολιτική αξιοπρέπεια και προσθέτει: «Ο Σημίτης υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και μακροβιότερους πρωθυπουργούς του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Η παρουσία του και η ομιλία του στη Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ ήταν η εκδήλωση αυτού που προσπαθεί να κάνει: Να ενισχύσει με το κύρος του τη δημιουργία της ενιαίας Κεντροαριστεράς.

Απαντώντας σε ερώτημα αν η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ τον έφερε πιο κοντά στο προοδευτικό Κέντρο, ο κ. Λοβέρδος τονίζει: «Οχι, πρόκειται για Αριστερά-Μαδούρο, δηλαδή εθνικολαϊκιστική Αριστερά λατινοαμερικανικού τύπου, που δεν έχει καμία σχέση με το Κέντρο και την Κεντροαριστερά, που αποτελούν μια από τις τρεις ιστορικές μήτρες του ελληνικού πολιτικού συστήματος.»

Τέλος, εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στα ανοιχτά -δημοκρατικά κόμματα αστικού τύπου για να κινδυνεύει από απώλεια της δεδηλωμένης, κινδυνεύει από διάσπαση. «Αλλά αυτή ήδη έγινε» τονίζει και καταλήγει: «Το πρόβλημά τους θα πάρει μορφή εσωτερικής έκρηξης που θα οδηγήσει σε κυβερνητική αποχώρηση, με σκοπό να συγκρατήσουν κάποιες εκλογικές δυνάμεις. Προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να βλέπουν στις δημοσκοπήσεις, που οι ίδιοι κάνουν, πως οι πολίτες τους εγκαταλείπουν ολοένα και μαζικότερα. Αυτές οι εξελίξεις θα οδηγήσουν σε εκλογές.

Πηγή: Λοβέρδος: Η κυβέρνηση θα καταφύγει σύντομα σε εκλογές- Οσο περνάει ο καιρός «εξατμίζεται» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/270533/loverdos-i-kyvernisi-tha-katafygei-syntoma-se-ekloges-oso-pernaei-o-kairos-exatmizetai#ixzz4AbG1YEQl

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα