ΛΟΒΕΡΔΟΣ: “Η κυβέρνηση θα στείλει τους 8 Τούρκους στον Ερντογάν μέσω τρίτης χώρας”

Το σενάριο της έμμεσης έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία, μέσω τρίτης χώρας, μπορεί να είναι η λύση που συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, υποστήριξε σε σημερινή του συνέντευξη ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε μάλιστα λόγο για «δουλική σπουδή» της κυβέρνησης να προσβάλει την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου για την χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.

Ο κ. Λοβέρδος έδωσε μεγάλες πιθανότητες στο σενάριο η Ελλάδα να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς σε τρίτη χώρα κι από εκεί να καταλήξουν στην Τουρκία  χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη λύση αυτή προσυμφωνημένη ήδη από την επίσκεψη του τούρκου Προέδρου στην Αθήνα τον Δεκέμβριο.
Υπενθυμίζεται ότι η απευθείας έκδοση των οκτώ στρατιωτικών στην Τουρκία έχει απαγορευθεί με τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου λόγω φόβων ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη και ανθρώπινη μεταχείριση. Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος αντέτεινε πως το άσυλο θα ήταν η λογική λύση με δεδομένο ότι ο Άρειος Πάγος απαγόρευσε την έκδοση των αξιωματικών, προσθέτοντας με νόημα ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα πει τι πρόκειται να κάνει με τους οκτώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα