Λουτσέσκου: «Είμαστε καλύτεροι, πάμε να τους πάρουμε»

 Την ώρα που ο Ολυμπιακός πηγαίνει, παίζει και επιστρέφει από τη Βαρκελώνη, ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται με απόλυτη συγκέντρωση και από την κορυφή της βαθμολογίας για το ματς της Κυριακής στο Φάληρο.

Στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ έχει πάρει αποτελέσματα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έχει χάσει ματς στο γκολ. Πέρσι ηττήθηκε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο «Δικέφαλος του βορρά» έχει προβλήματα – κυρίως ψυχολογικά – όταν κατεβαίνει στην Αθήνα, αλλά στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχει μάλλον καλύτερες αντιδράσεις σε σχέση με τα άλλα γήπεδα του λεκανοπεδίου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει πως τακτικά η ομάδα του έχει φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, αυτό που ήθελε και ζητούσε από τη μέρα που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ (είχε δηλώσει πως θα χρειαστεί 1,5 μήνα για να αρχίσει να παίζει η ομάδα του όπως επιθυμεί). Ψυχολογικά, όμως, πρέπει να προετοιμαστεί και ο ίδιος και οι παίκτες του. Για πρώτη φορά στην καριέρα του είναι πρώτος και πάει να παίξει στην έδρα του πρωταθλητή για να διατηρήσει την πρωτιά. Δεν είναι εύκολο… πρότζεκτ, ιδίως στην ψυχολογική του διαχείριση. Γι’ αυτό και κάθε μέρα πριν από την προπόνηση μαζεύει τους παίκτες του και το και προσπαθεί να τους τονώσει το ηθικό, θυμίζοντάς τους πως είναι πρώτοι και καλύτεροι από τον αντίπαλό τους.

 

Αυτό δεν σημαίνει πως έχει κατασταλάξει τακτικά και είναι δεδομένη η ενδεκάδα που θα παρατάξει στο Φάληρο. Βλέποντας Μποτία και Νικολάου να έχουν προσδώσει ηρεμία και ύψος στην άμυνα του Ολυμπιακού, θεωρεί πως μάλλον η ζημιά πρέπει να γίνει από τα άκρα με Μακ και Βιερίνια. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη, ίσως ο Πρίγιοβιτς καθίσει στον πάγκο, καθώς η προσφορά του εκτός Τούμπας (όπως και του Πέλκα), δεν είναι ίδια με αυτή των εκτός έδρας αγώνων. Δίλλημα για δυνατούς λύτες…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα