ΛΥΚΟΥΔΗΣ: Η συμφωνία είναι παράταση του μνημονίου

«Το Ποτάμι δεν είναι αντίθετο στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Το πρόβλημα είναι αν όλη αυτή η νομοθετική προσπάθεια, έχει κοστολογηθεί και αν μπορεί να σταθεί και δεν είναι απλώς επικοινωνιακό πυροτέχνημα». Αυτό τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Σπύρος Λυκούδης.
Ο βουλευτής Α’ Αθήνας και ΣΤ’ αντιπρόεδρος της Βουλής κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο, τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και την πολιτική που ακολουθήθηκε από κυβέρνηση και αντιπολίτευση εντός των τειχών, τόνισε πως «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ιδιαιτέρως ψύχραιμοι με θέματα Άμυνας. Αν υπάρχει οποιοσδήποτε από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο οποίος νομίζει ότι είναι αυτή μια ευκαιρία για να ασκήσει πολιτικές κάνει λάθος. Κι αν από την άλλη σκέφτηκε ο υπουργός Άμυνας να κοντράρει τη ΝΔ με βάση τις εξελίξεις στο Αιγαίο και τις σχέσεις μας με τους Τούρκους, είναι επίσης μεγάλο λάθος».
Ο κ. Λυκούδης επανέλαβε, μιλώντας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ότι «ευτυχώς δεν πήγε σε ρήξη με την Ευρώπη και γύρισε με μια συμφωνία την οποία καθένας ερμηνεύει όπως θέλει». «Το Ποτάμι» είπε ο κ. Λυκούδης «επιχειρεί να ασκήσει με σοβαρό τρόπο την πολιτική του. Προσπαθούμε να κάνουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση και εποικοδομητικά να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα».
Ως προς την συμφωνία και την άρνηση της κυβέρνησης να τη φέρει στη Βουλή προς ψήφιση, ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε ότι «είναι μεγάλο λάθος της κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο είναι οι όροι που συνοδεύουν τη δανειακή σύμβαση. Παράταση της δανειακής σύμβασης, σημαίνει παράταση του μνημονίου. Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Αξιολόγηση θα υπάρξει και αυτοί θα γίνει από τους εκπροσώπους των θεσμών, δηλαδή από κάποια τρόικα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα