ΛΥΚΟΥΔΗΣ: “Θετικό μήνυμα η συμμετοχή του κόσμου, αδικήθηκε ο Σταύρος”

Στις εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Λυκούδης, σχολιάζοντας πως η προσέλευση του κόσμου ήταν ενθάρρυνση στο όλο εγχείρημα, ενώ στάθηκε και στη διανομή του μερίσματος που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση λέγοντας πως ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα που είναι ήδη πολύ βαριά για την πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Λυκούδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά πως «είναι σημαντική η προχθεσινή μέρα λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου. Ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη ενθάρρυνση στο εγχείρημα που επιχειρείται και από εκεί πρέπει να ξεκινάμε. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι το αποτέλεσμα τον αδικεί τον Σταύρο Θεοδωράκη. Γιατί νομίζω ότι η παρουσία του σε αυτό που λέμε “προεκλογική περίοδο” υπήρξε πάρα πολύ σημαντική όπου και κατέθεσε γνήσιο μεταρρυθμιστικό πολιτικό λόγο. Εάν ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι είχε μπει όταν έπρεπε χρονικά σε αυτήν τη διαδικασία, δηλαδή πριν από ένα χρόνο, θα ήταν πρωταγωνιστής σε αυτή την ιστορία και δεν θα ήταν μια παρουσία σημαντική μεν αλλά αργοπορημένη. Κρίνουμε όμως τώρα εξ αποτελέσματος τα πράγματα. Παρά την αργοπορία του υπήρξε μια πολύ σοβαρή και θετική παρουσία και το αποτέλεσμα τον αδικεί».

Για το ποια στάση θα κρατήσει το Ποτάμι στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο κ. Λυκούδης είπε πως η ερώτηση πρέπει να απευθυνθεί στον Σ. Θεοδωράκη, όμως ο ίδιος θα κρατούσε μια διακριτική απόσταση.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή των 59, ο βουλευτής του Ποταμιού είπε ότι δε θέλει να κρίνει μία ομάδα η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του Ποταμιού επειδή δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά του ενώ για τον Σταύρο Θεοδωράκη και τις προθέσεις του σήμερα ανέφερε πως «είδα χθες τον Σταύρο Θεοδωράκη και συζητήσαμε. Τον είδα αποφασισμένο να μην αναστείλει αυτή την προσπάθεια συμμετοχής στο εγχείρημα. Τον είδα με θετική, ήρεμη και ψύχραιμη στάση. Θα συνέλθουν βέβαια τα πολιτικά όργανα του Ποταμιού και θα αποφασίσουν, απ’ ό,τι γνωρίζω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα