ΛΥΚΟΥΔΗΣ: “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντέχει όσο δεν εφαρμόζει τη συμφωνία”

Ο Σπύρος Λυκούδης, αν μη τι άλλο γνωρίζει πολύ καλά την ψυχοσύνθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους συμπορεύθηκε μαζί μέχρι το 2011. Έτσι είναι πολύ φυσικό η γνώμη του να έχει βαρύνουσα σημασία για το πως θα κινηθούν οι πρώην σύντροφοι του στην διαδικασία της ψήφισης των νέων μέτρων στις 16 Μαΐου.

“Νομίζω ότι θα την αντέξει όσο διαρκεί η μη εφαρμογή της. Αυτή την αίσθηση έχω. Δηλαδή το γεγονός ότι η συμφωνία θα αρχίσει να εφαρμόζεται το 2019, δίνει το περιθώριο ενός χρόνου διατήρησης στην εξουσία του κ. Τσίπρα. Αλλιώς δεν θα την άντεχε ούτε έναν μήνα. Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει όλα τα μέτρα. Είναι πειθήνια η πλειοψηφία”. Αυτά δήλωσε ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και βουλευτής της Α’ Αθήνας με το Ποτάμι.

Ο κ. Λυκούδης επισήμανε ακόμη πως με τον ΣΥΡΙΖΑ “μας χωρίζει η ανώμαλη προσγείωση, αντί για μια ομαλή προσγείωση, και μας χωρίζουν όλα όσα έρχονται ως αποτέλεσμα αυτής της ανώμαλης προσγείωσης. Δηλαδή, ήρθε καθυστερημένη κατά ενάμιση χρόνο αυτή η συμφωνία, δέχθηκαν όσα είχαν πει ότι δεν θα δεχθούν και το μόνο θετικό είναι ότι δεν θα τραβήξει άλλους 12 μήνες η λεγόμενη διαπραγμάτευση, για να μην έρθουν άλλα χειρότερα. Υπ’ αυτή την έννοια γιατί να δεχθεί κάποιος ότι αποτελεί ένα θετικό πλαίσιο αυτή η συμφωνία; το ότι αποτρέπει την καθυστέρηση ενός ακόμα χρόνου και ακόμα χειρότερη οικονομική κατάσταση και καταβύθιση της ελληνικής κοινωνίας, αυτό δεν την σώζει”.

Όταν ρωτήθηκε για τεκταινόμενα στο χώρο της Κεντροαριστεράς ο Σπύρος Λυκούδης τόνισε: ” Εγώ επιμένω και προσπαθώ όσο μπορώ για να υπάρξει μια διέξοδος σε αυτήν την κρίση του χώρου και να υπάρξει μια υπέρβαση του κατακερματισμού. Δεν είμαι αισιόδοξος. Έχω την εντύπωση ότι από όλες τις πλευρές αναδύεται η ωμή πραγματικότητα. Δεν γίνονται υπερβάσεις ούτε πολιτικές, ούτε προσωπικές. Κυρίως οι δεύτερες”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα