Λύση στο ζήτημα του ΟΑΣΘ ζητούν Μπουτάρης και “Ανοιχτή Πόλη”

“Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει”. Με επίσημη ανακοίνωση ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ, να επιστρέψουν τα λεωφορεία στους δρόμους και να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου. Η διοίκηση του δήμου υπό τον Γιάννη Μπουτάρη υπογραμμίζει πως όλες αυτές τις ημέρες “η πόλη και οι Θεσσαλονικείς έχουν φτάσει στο απροχώρητο”, λόγω της κινητοποίησης των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

“Οι εργαζόμενοι δικαιούνται, βεβαίως, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Δεν δικαιούνται όμως να κρατούν όμηρο μια ολόκληρη πόλη. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διεκδικήσει κανείς τα δικαιώματά του, αναζητώντας και κοινωνικές συμμαχίες, που έως τώρα δεν τις επιδίωξε. Αλλά η επί εννέα συνεχείς ημέρες επίσχεση εργασίας δεν υποδεικνύει ούτε κοινωνική ευαισθησία ούτε και συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης” .

Η διοίκηση του κεντρικού δήμου καλεί μέσω της ανακοίνωσης “την ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να επεξεργαστούμε από κοινού με τους φορείς της πόλης έναν σχεδιασμό εκτάκτου ανάγκης, δεδομένου ότι τα προβλήματα του Οργανισμού δεν φαίνεται να επιλύονται, ακόμη και μετά την καταβολή των δεδουλευμένων των τελευταίων μηνών που θα οδηγήσουν σε άρση της επίσχεσης εργασίας”.

Η Ανοιχτή Πόλη

Στο θέμα του ΟΑΣΘ αναφέρεται με ανακοίνωση της και η δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης “Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη”, με επικεφαλής την Ρία Καλφακάκου.

Η δημοτική παράταξη καλεί τη διοίκηση του ΟΑΣΘ “να πάψει να παίζει παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων και να προχωρήσει σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Η στάση της διοίκησης του ΟΑΣΘ προκαλεί καθημερινά μεγάλη ταλαιπωρία σε χιλιάδες συμπολίτες μας”.

Ζητάει επίσης να σταματήσει “άμεσα η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που δείχνει έλλειψη στοιχειώδους αλληλεγγύης στους χιλιάδες εργαζόμενους στην ευρύτερη μητροπολιτική Θεσσαλονίκη”.

Τέλος καλεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών “να επισπεύσει την υλοποίηση του σχεδίου για το δημόσιο οργανισμό αστικών συγκοινωνιών. Οι δε Δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να συμμετέχουν στον υπό σύσταση φορέα/πάροχο, όπως σε πολλές σύγχρονες ανεπτυγμένες πόλεις”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα