“Λύση του Κυπριακού με ειρηνική επανένωση της Κύπρου”

Για λύση του Κυπριακού με ειρηνική επανένωση της Κύπρου, ώστε να καταστεί ένα μοντέλο συνεργασίας και συνύπαρξης παγκοσμίως, δεσμεύθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς, στο Δουβλίνο.

Ο Πρόεδρος  της Κυπριακής Δημοκρατίας  είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος και η Ιρλανδία έχουν πάρα πολλά κοινά, σημειώνοντας ότι η ιρλανδική παρουσία και στήριξη στην Κύπρο μέσα και από την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νησί εκτιμάται πολύ από τους Κύπριους, τονίζοντας την ίδια ώρα ότι «αυτή την υποστήριξη δεν θα την ξεχάσει ποτέ κανένας Κύπριος, πουθενά».

«Ο στόχος μου» τόνισε, «παραμένει απλός και σαφής: να εξευρεθεί μια βιώσιμη, λειτουργική και συνολική διευθέτηση, μια λύση που θα ενισχύσει ακόμη περαιτέρω τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου και που θα συμβάλει στη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «Ιρλανδία και Κύπρος είναι δύο κράτη που γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι το ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την επίλυση της διαίρεσης» των χωρών.

Εξέφρασε επίσης το θαυμασμό του για τις συνεχείς προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για ειρηνική, διαρκή και συνολική λύση του Κυπριακού.
«Μια διαρκής λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει φάρο ελπίδας για την περιοχή και για όλο τον κόσμο», είπε ο Πρόεδρος Χίγκινς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα