Λ. Γρηγοράκος: Δυστοκία για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Για «δυστοκία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ» στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

«Θα πρέπει να συμφωνηθεί σε ανώτατο επίπεδο αν ο νόμος αυτός θα προχωρήσει ή όχι» σημειώνει ο κ. Γρηγοράκος και προσθέτει: «Το ΠΑΣΟΚ είχε εντάξει την έννοια του εκλογικού νόμου στο πλαίσιο της συζήτησης ενός ολόκληρου πακέτου για την ποιότητα της Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει ανακοίνωση ότι δεν πάει σε μεμονωμένες αλλαγές του εκλογικού νόμου, δηλαδή στο να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ερωτηθείς για το σχέδιο επαναφοράς του 42% για την εκλογή δημάρχων, ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ απαντά: «Αυτά θα πρέπει να συζητηθούν, αλλά εμείς στο ΠΑΣΟΚ είμαστε αντίθετοι σε αυτό, το ΠΑΣΟΚ επιμένει στο 50%».

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Γρηγοράκος σημειώνει: «Θέλουμε να πάμε σε μία εκλογική αναμέτρηση χωρίς χρίσματα κι η κοινωνία ας αποφασίσει».

«Κάποια στιγμή η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να απεξαρτηθεί από τα κόμματα και είναι ευκαιρία, γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να εκπροσωπεί τις τοπικές κοινωνίες», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα