«Μάκβεθ» στο Από Μηχανής Θέατρο

Ο «Μάκβεθ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ με τον Άκι Βλουτή-Μάκβεθ και την Κωνσταντίνα Τάκαλου-Λαίδη Μάκβεθ θα παρουσιάζεται από 1η Δεκεμβρίου σε μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά και σε διασκευή-σκηνοθεσία του Θάνου Παπακωνσταντίνου στο Από Μηχανής Θέατρο.

Η Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί (+, Χ) του Άκι Βλουτή στεγάζεται στο Από Μηχανής Θέατρο, όπου κατά τη θεατρική περίοδο 2014-2015 θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Σκηνή τρία πολύ σημαντικά έργα, με πρώτο το «Μάκβεθ».

«Ο Μάκβεθ είναι ένα αριστούργημα. Όταν το διαβάζεις –και κυρίως  το ζεις στη θεατρική του πραγματικότητα– αισθάνεσαι δέος απέναντι στον δημιουργό Νου που το έκανε αριστούργημα», αναφέρει σε σχετικό σημείωμά του ο Γιώργος Χειμωνάς.

«Ο Μάκβεθ είναι μια τραγωδία της γνώσης, μια τελετή μύησης στην απαγορευμένη γνώση που διαδραματίζεται μέσα στο χώρο ενός εφιάλτη. Η πορεία ενός ανθρώπου προς την έσχατη γνώση: δεν υπάρχει καλό και κακό – υπάρχει το τίποτα. Δεν υπάρχει χρόνος – υπάρχει μόνο το τώρα. Δεν υπάρχει τόπος – υπάρχει μόνο το εδώ», σημειώνει ο Θ. Παπακωνσταντίνου.

«Ο  Σαίξπηρ αναγνωρίζει ότι το καλό μπορεί να προέρχεται από το κακό.  Αυτή είναι η γνώση και  η  σοφία που αποκομίζουμε απ’ όλες τις τραγωδίες. Και ενώ παραδέχεται το παράδοξο αυτό, ενστερνίζεται και το ακόμα πιο παράδοξο, ότι το κακό μπορεί να είναι αναγκαίο  σ’ έναν κόσμο ελεύθερων ανθρώπων, αλλά όλοι πρέπει να αντιστεκόμαστε στην ύπαρξή του», προσθέτει ο Άκις Βλουτής.

 

Ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου

Σκηνικά – Εικαστική Επιμέλεια: Νίκος Αναγνωστόπουλος

Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού

Κίνηση: Χαρά Κότσαλη

Μουσική Σύνθεση – Ηχητικό Περιβάλλον: Αντώνης Μόρας

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Ερμηνεύουν: Άκις Βλουτής – Μάκβεθ, Κωνσταντίνα Τάκαλου – Λαίδη Μάκβεθ, Βασίλης Βηλαράς, Ελεάνα Γεωργιάδου, Κατερίνα Μηλιώτη, Ελένη Μολέσκη, Μάριος Παναγιώτου, Γιώργος Φλωράτος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα