Μάκης Γκαγκάτσης: «Αλλαγές από του χρόνου»

 

Αλλαγή εδώ και τώρα στον πίνακα των διαιτητών και στα πρόσωπα της ΚΕΔ πρόσταξε για μία ακόμη φορά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μέσω του αντιπροέδρου της, Μάκη Γκαγκάτση, στο ραδιόφωνο του SportFm. Αλλαγές εδώ και τώρα στο κομμάτι διαιτησία και όσον αφορά στα υπόλοιπα – Play Off και μείωση ομάδων – είναι ένα θέμα μπορεί να μελετηθεί σοβαρά ενόψει της ερχόμενης σεζόν:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητιέται η συμμετοχή του πρώτου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στα Play Off, είναι ένας από τους πέντε άξονες που έχει θέσει η NOVA για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Το θεωρώ δίκαιο αυτό, αφού σε χώρες του εξωτερικού όταν διεξάγονται Play Off συμμετέχει και ο πρώτος της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχει κάποιο πρωτάθλημα σε όλον τον κόσμο που να γίνονται τα Play Off μεταξύ 2ου και 5ου.

Προσωπικά, το σύστημα της βαθμολογίας όπως είναι τώρα δια πέντε, και δια τρία παλιότερα, είναι κάπως άδικο για τις ομάδες που έχουν τερματίσει στις πιο ψηλές θέσεις. Εμείς για παράδειγμα που τερματίσαμε με δέκα βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό κερδίσαμε την πρώτη θέση στα Play Off.

Είναι σωστό να συζητηθεί κάτι τέτοιο, δηλαδή η διαφορά των ομάδων. Θα μπορούσε αν η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στην κανονική είχε διαφορά “χ” βαθμών από τον δεύτερο, να μη συμμετέχει στα Play Off.

Είμαστε υπέρ να συμμετάσχει η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου, και ακόμη περισσότερο να συμμετάσχουν όλες οι ομάδες στα Play Off και στα Play Out, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα για τους υπόλοιπους συλλόγους. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνει μία μεγάλη μελέτη για τα Play Off για τις θέσεις στην Ευρώπη και τα Play Out και προκαλεί μεγάλη συζήτηση, και μπορεί και του χρόνου να μην έχει γίνει το παραμικρό. Θα ήμασταν υπέρ να συμμετάσχει ο πρώτος από την επόμενη κιόλας αγωνιστική. Ήμασταν εμείς με τον Παναθηναϊκό υπέρ, αλλά δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη πάνω σε αυτό το θέμα. Με βάση τη μελέτη της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος που έχουμε παραγγείλει σαν Δ.Σ. της Λίγκας και θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, πως θα μπορέσουμε τότε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις όσον αφορά το επόμενο πρωτάθλημα. Ως το τέλος του 2016 θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε τις αλλαγές που θα ισχύσουν από το πρωτάθλημα της σεζόν 2017/18».

Ο Μάκης Γκαγκάτσης αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο θέμα της μείωσης των ομάδων: «Όσον αφορά τις 12 ομάδες είναι αρκετά πρώιμο αυτό. Για τις 14 μπορούμε με κάποιο πλάνο ή με μελέτη να το συζητήσουμε υπό προϋποθέσεις. Αν και η μελέτη δείξει ότι η πρώτη κατηγορία δεν χωράει περισσότερες από 14 ομάδες, είμαστε εδώ να το συζητήσουμε. Η NOVA είναι ο κύριος και μοναδικός χρηματοδότης και θα πρέπει να τη δούμε ως συνεργάτη και όχι ως αντίπαλο που θέλει να μειώσει τις ομάδες. Η NOVA πρώτα από όλους θέλει να είναι ανταγωνιστικό το προϊόν που προβάλει από τη συχνότητά της».

Τώρα, όσον αφορά την ΚΕΔ, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ υπενθύμισε τη στάση που θα έχει η ομάδα του αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές όχι μόνο στους πίνακες, αλλά και στο ποιοι τους ορίζουν: «Δε θα ξεκινήσει έτσι όπως πάει το πρωτάθλημα, αν η συγκεκριμένη ΚΕΔ κάνει τους πίνακες διαιτησίας. Η ΚΕΔ που έχει οριστεί από αυτό το Δ.Σ. της ΕΠΟ, την οποία δεν αναγνωρίζουμε έπειτα από όσα έχουν συμβεί όλο αυτό το διάστημα. Εμείς θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας. Υπάρχουν αρκετά μέλη της Ομοσπονδίας που κατηγορούνται σε διάφορες δικαστικές υποθέσεις. Εξετάζουμε με τους νομικούς πώς θα προσφύγουμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Εάν μπορέσουμε, είναι στις προτεραιότητές μας να ζητήσουμε να εκπέσουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι από την Ομοσπονδία. Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση τη συγκεκριμένη ΚΕΔ. Δεν είμαστε η μόνη ομάδα. Υπάρχει μία συζήτηση με τους “12”, υπάρχει μία συζήτηση με το προεδρείο της ΕΠΟ. Τώρα ακούγονται διάφορα πράγματα, να ακολουθήσουμε το ισπανικό μοντέλο και είμαστε γενικότερα εν αναμονή εξελίξεων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα