Μάμα μία, ένας Αντόνιο Κόντε!

 

Παίζει με άμυνα τριών κεντρικών αμυντικών. Αυτό δεν το αλλάζει με τίποτα. Αγωνίζεται με ένα σέντερ φορ περιοχής και ένα περιφερειακό. Και φυσικά τα πέντε χαφ έχουν το καθένα το δικό του ρόλο. Ο Αντόνιο Κόντε έχει παρατάξει στο Euro μία Εθνική Ιταλίας να την πιεις στο ποτήρι και να την απολαύσεις!

Είναι η μόνη ομάδα στη διοργάνωση που παίζει καλά και με την μπάλα και χωρίς αυτή. Γίνεται μεγάλη κουβέντα για το τι στυλ υιοθετεί η κάθε ομάδα. Οι μεν παίζουν καλά πίσω πίσω από την μπάλα. Οι δε παίζουν καλά τις αντεπιθέσεις. Οι άλλοι τρέχουν διαρκώς, μαρκάρουν, βγάζουν ψυχή. Οι Γερμανοί την κυκλοφορούν καλά και με υπομονή και πάντα θέλουν να έχουν κατοχή. Όλες οι ομάδες κάτι κάνουν, μα οι Ιταλοί τα κάνουν όλα.

Ανάλογα με τον αντίπαλο και το λεπτό του αγώνα, συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο. Τα ακραία μπακ μένουν πίσω, ή βγαίνουν μπροστά. Ο δεύτερος επιθετικός μαρκάρει το «δεκάρι» της αντίπαλης ομάδας και παίζει με πλάτη όταν η ομάδα του επιτίθεται για να «σπάει» την μπάλα.

Ποτέ δεν ξέρεις αν εκφραστής των επιθέσεων θα είναι ο Πελέ ή ο Έντερ. Αλλά πάντα ξέρεις ότι ένας Ιταλός θα βρίσκεται κοντά σου και θα σε μαρκάρει. Ο Αντόνιο Κόντε κάνει εξαιρετική δουλειά. Με πονηράδα έφερε τέσσερις παίκτες της Γιούβε, τον τερματοφύλακα και τους τρεις στόπερ, και έτσι η Εθνική Ιταλίας είναι η μόνη ομάδα της διοργάνωσης με ομοιογένεια συλλόγου και όχι αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ξεκούρασε σχεδόν όλη την ομάδα στο τρίτο ματς του ομίλου και έκανε τον Ντελ Μπόθκε που παρέταξε τέσσερις φορές την ίδια ενδεκάδα, να μοιάζει με άπειρο προπονητή. Εξουδετέρωσε Μπούσκετς και Ινιέστα και πάπαλα. Πήρε το εισιτήριο για τους «8» και συνεχίζει. Η Ιταλία δε σταματά ποτέ να σε εκπλήσσει!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα