Μάρδας: Bρέθηκαν 200 εκατ. ευρώ για πληρωμές μισθών δεκαπενθημέρου στο Δημόσιο

Τα 200 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την πληρωμή των μισθών δεκαπενθημέρου στο Δημόσιο φαίνεται πως διασφαλίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας μιλώντας σήμερα Δευτέρα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε πως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές καταβολές θα γίνουν στις 9 Ιουλίου ώστε να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 13 Ιουλίου.

Πάντως, σημειώνεται ότι αν και οι καθυστερήσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τόσο των νομικών προσώπων όσο και των φυσικών προσώπων είναι μεγάλη, ωστόσο το τελευταίο τριήμερο εισήλθαν στο Taxis προς εκκαθάριση πολλές δηλώσεις. Ετσι, όπως όλα δείχνουν δύσκολα εισπραχθούν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες τα έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που απαιτούνται για την ομαλή καταβολή μισθών και συντάξεων στο τέλος Ιουλίου. Άγνωστο δε παραμένει το τι θα γίνει και με τις εξωτερικές υποχρεώσεις της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα