Μάχη με τα τραπεζοκαθίσματα στη Θεσσαλονίκη

Επιχείρηση “σκούπα” για την απομάκρυνση των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Πλατεία Αριστοτέλους και στη Νικηφόρος Φωκά, πραγματοποίησαν το πρωί μικτά κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ, παρουσία εισαγγελέα.

Πρόκειται για μια επιχείρηση του δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο να μπει τέλος στην παράνομη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και να απελευθερωθεί ο δημόσιος χώρος για τους πολίτες.

Νωρίς το πρωί, μικτά κλιμάκια πραγματοποίησαν τους ελέγχους για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα, εφαρμόζοντας τον νέο νόμο 4483/17, ενώ το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είχαν αποστείλει ενημερωτικές επιστολές στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Από πλευράς δήμου, την επιχείρηση συντόνισαν η αντιδήμαρχος Οικονομικών Αννα Αγγελίδου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Λευτέρης Κιοσέογλου.

«Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις και το επόμενο διάστημα, με στόχο να μπει τέλος στην καταπάτηση του δημόσιου χώρου και να μην εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των πεζών. Είναι πολλά τα καταστήματα που είναι νόμιμα. Εμείς θα ελέγξουμε αυτούς που παραβατούν, ώστε να μην υπάρχει και αθέμιτος ανταγωνισμός» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κ. Αγγελίδου.

Από την πλευρά του, ο κ.Κιοσέογλου υποστήριξε πως όλη η επιχείρηση γίνεται παρουσία εισαγγελέα και πως τα τραπεζοκαθίσματα φορτώνονται σε φορτηγά, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται σε αποθήκες του δήμου. Οι επιχειρηματίες για να τα παραλάβουν, θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο.

Για τις επιχειρήσεις και την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων από κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου, παρουσία του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

trapezokathismata mazema 04

trapezokathismata mazema 04

trapezokathismata mazema 04

trapezokathismata mazema 04

http://www.seleo.gr/
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα