Μένουν μέχρι να… φύγουν οι δανειστές

Μία δήλωση που έκανε το πρωί της Τρίτης (7/3) η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρτ, αναφορικά με την παραμονή ή όχι της διαπραγματευτικής ομάδας των δανειστών στην Αθήνα ανέτρεψε τα μέχρι εκείνη τη στιγμή δεδομένα που ήθελαν τη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης να «κρασάρει».

Τι είπε η έμπειρη στην επικοινωνία (σ.σ. και λόγω του δημοσιογραφικού βιογραφικού της) Γερμανίδα; Ότι το team των θεσμών παραμένει στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η πρόοδος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής».

Το κομβικό σημείο στην πρόταση της Μπράιτχαρτ είναι η φράση «να συνεχιστεί η πρόοδος» η οποία έρχεται ως συνέχεια των δηλώσεων που έκανε αργά το βράδυ της Δευτέρας ανώτερος αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου σύμφωνα με τον οποίο είναι εφικτή μία συμφωνία μέχρι τις 20 Μαρτίου, «εάν υπάρχει καλή διάθεση από την πλευρά του ΔΝΤ».

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μάλλον θα κρίνει το «φεύγω – μένω» των θεσμών είναι το πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση των δύο πλευρών επί των δημοσιονομικών, στο ραντεβού που είχε δοθεί για νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 7 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα