Μέσι: Το ποδόσφαιρο μου χρωστάει ένα Μουντιάλ!

Ο Λίο Μέσι,  καλύτερος όλων των εποχών για τους περισσότερους, είπε κάτι που όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι του κόσμου έχουν στα χείλη τους. Ότι το ποδόσφαιρο  του… χρωστάει ένα Μουντιάλ, για όλα όσα έχει κάνει γι αυτό. Φανταστείτε τη ζωή μας, αν δεν υπήρχε Μέσι. Η, φανταστείτε, όταν θα τελειώσει την καριέρα του. Έτσι και δεν το κατακτήσει του χρόνου στα γήπεδα της Ρωσίας, τότε μπορεί η ιστορία να μην τον βάλει στο ίδιο βάθρο με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που το 1986 το κατέκτησε σχεδόν… ολομόναχος, στο Μεξικό, νικώντας 3-2 στον τελικό τη Δυτική Γερμανία. Το 2014 η Αργεντινή του Μέσι έφτασε στον τελικό κι έχασε 1-0 από τη Γερμανία. Ολόκληρη η συνέντευξη του Μέσι στο σάιτ της ΦΙΦΑ:

 

Κοιτάζοντας προς το Μουντιάλ, σε τι θέση βρίσκεται η Αργεντινή σε σχέση με την Γερμανία και την Βραζιλία;

 

“Θα είμαστε σε καλή κατάσταση μόλις βρεθούμε εκεί, διότι ακόμα προοδεύουμε. Έπρεπε να περάσουμε μια κατάσταση που δεν περιμέναμε ή δεν αξίζαμε, διότι είχαμε να δώσουμε παιχνίδια με τη Βενεζουέλα και το Περού που θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει εύκολα. Αν τα είχαμε πάρει, δεν θα περνούσαμε ό,τι περάσαμε στο τέλος. Δώσαμε τέσσερα ανταγωνιστικά ματς με το νέο προπονητή, όμως η εθνική ομάδα θα αλλάξει τώρα που το παιχνίδι με το Εκουαδόρ είναι πίσω μας. Η ομάδα θα αλλάξει πολύ και θα μεγαλώσει, αφού θα αποβάλει την πίεση και τον φόβο που νιώθαμε εξαιτίας εκείνου του αγώνα και του κινδύνου να μην πετύχουμε τον στόχο μας”.

 

Νιώσατε έκπληξη με τον αποκλεισμό της Χιλής;

 

“Ναι, όπως ο καθένας. Άλλωστε, η Χιλή κατέκτησε τα δυο τελευταία Κόπα Αμερικά και η ομάδα του ήταν συνηθισμένη να νικάει. Έχουν μια εξαιρετική ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Όμως, αυτό δείχνει πόσο δύακολες είναι οι ομάδες της Νότιας Αμερικής, διότι καμία ομάδα δεν σου χαρίζει κάτι. Δεν είναι εύκολο να πας και να παίξεις εκτός έδρας με τη Βολιβία, τη Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ, την Κολομββία και όλες τις υπόλοιπες χώρες που πρέπει να ταξιδέψεις, φυσικά και στη Βραζιλία. Η ψαλίδα έχει κλείσει μεταξύ των ομάδων και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να προκριθείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο”.

 

Γιατρεύτηκαν οι πληγές από το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014;

 

“Όχι! Δεν ξέρω αν θι γιατρευτούν κιόλας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Θα είναι εκεί για πάντα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια πολύ χαρούμενη ανάμνηση και μια πικρή επίσης με βάση το πώς ολοκληρώθηκε και πώς πήγαν όλα εκεί. Όμως, θα είναι πάντα εκεί”.

 

Πώς αισθάνεσαι τώρα που έγινες 30; Είσαι εκεί που πίστευες ότι θα ήσουν;

 

“Για να σου πω την αλήθεια, ποτέ δεν σκέφτηκα πώς θα ένιωθα όταν θα πήγαινα σε αυτή την ηλικία. Όμως, είμαι πολύ χαρούμενος με την προσωπική μου ζωή και το ποδόσφαιρο. Θα έλεγα ότι είμαι σε καλή κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος με το που βρίσκομαι αυτή την στιγμή”.

 

Πολλά πράγματα αλλάζουν όσο περνάει ο καιρός. Άλλαξε και ο τρόπος που παίζεις ποδόσφαιρο;

 

“Ναι, φυσικά. Μεγαλώνεις και όσο περνάει ο καιρός, βελτιώνεσαι, προσθέτεις πράγματα στο παιχνίδι σου και εγώ όσο μεγαλώνω ηλικιακά, ωριμάζω και στο χορτάρι”.

 

Η Αργεντινή μπορεί να το βλέπει από τη σκοπιά της. Εσύ πού θα τοποθετούσες τον προκριματικό αγώνα με το Εκουαδόρ στην διεθνή σου καριέρα;

 

“Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι, διότι θα ήταν τεράστια αποτυχία αν δεν πηγαίναμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρώτα απ’ όλα για την ομάδα ως σύνολο και μετά για για μένα σε προσωπικό επίπεδο. Δεν ξέρω πώς θα το έπαιρνα. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους στην Αργεντινή. Το να αποτυγχάναμε να πάμε στη Ρωσία, θα ήταν μεγάλη απώλεια για την χώρα”.

 

Με βάση την κρισιμότητα του αγώνα, είχες μια εμφάνιση που θεωρείς ότι έπρεπε να δώσεις;

 

“Όχι, δεν ξέρω αν έπρεπε να δώσω κάτι ξεχωριστό. Είχα κάποια πραγματικά καλά ματς με την εθνική ομάδα. Αυτό που μπορώ να πω, ότι έτσι όπως κύλησαν τα πράγματα, ήταν μια σημαντική και ιδιαίτερη μέρα για μένα”.

 

Μετά την πρόκριση στο Μουντιάλ, ο κόουτς Χορχέ Σαμπαόλι είπε ότι το ποδόσφαιρο χρωστά στον Μέσι ένα Μουντιάλ. Το άκουσες αυτό και τι απαντάς;

 

“Ναι, το άκουσα και μου το είπε και μένα. Ελπίζω το ποδόσφαιρο να με αποζημιώσει! (γελάει)

 

Μιλώντας για το Μουντιάλ, έχουμε μια μικρή πρόκληση για σένα. Μπορείς να συμπληρώσεις την ακόλουθη πρόταση; Το 2018, ο Λιονέλ Μέσι θα είναι…

 

“Θα είμαι πατέρας για τρίτη φορά”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα