Μέσω διαδικτύου η διαβούλευση για τις προγραμματικές θέσεις της Ώρας Αποφάσεων

Από αύριο 7 Ιουνίου ξεκινά η Ώρα Αποφάσεων τις διαβουλεύσεις για την διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων της. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε επισήμως η κίνηση των Διαμαντοπούλου-Ραγκούση-Φλωρίδη “οι διεργασίες αυτές θα αποτελέσουν καταλύτη για τη σφυρηλάτηση της ταυτότητάς της αλλά και συνεκτικό παράγοντα στην επικοινωνία της με τους πολίτες”.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων υποστηρίζουν πως “επιλέξαμε να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις μας, με ανοικτές, διαδραστικές διαδικασίες μεταξύ ειδικών, πολιτικών στελεχών και συμπολιτών μας που έχουν ενδιαφέρον για επιμέρους θέματα.

Επιλέξαμε ως αφετηρία τη συζήτηση για τους νέους -θέμα εξαιρετικά ουσιαστικό γιατί, όπως αποδεικνύεται, καθημερινά σε όλους τους τομείς γίνονται επιλογές σε βάρος του παρόντος και του μέλλοντος των νέων, δηλαδή, τελικά, της χώρας.

Στις 7 Ιουνίου, ξεκινάμε τον δημόσιο διάλογο στην ιστοσελίδα μας www.oraapofaseon.gr, με τα ακόλουθα θέματα αιχμής:

Ένταξη των νέων στην παραγωγή και στις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες (στον πρωτογενή τομέα, στις επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, στα logistics)

Κοινωνική πολιτική για τους νέους – Ασφαλιστικό μέλλον

Ενσωμάτωση των Brain Drainers.

Ένταξη των νέων στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι

Στον διάλογο θα παρέμβουν, με κείμενά τους αλλά και με συμμετοχή σε θεματικά διαδικτυακά chat ή εκδηλώσεις, τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών που συγκροτήθηκε για το εγχείρημα, στην οποία συμμετέχουν:

– Ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Παραγωγής και Μεταφορών στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ

– Η Μαρίλη Μέξη, Υπεύθυνη Έρευνας και Ανάπτυξης στο Institute of Citizenship Studies του Πανεπιστημίου της Γενεύης

– Ο Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής Πληροφορικής του ΜΙΤ

– Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

– Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, Καθηγητής Γενετικής του Αριστοτέλειου Παμενιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξςη και Τροφίμων

– Ο Θανάσης Χειμωνάς, συγγραφέας.

Η πρόσκληση για συμμετοχή στη διαδικασία δεν αφορά μόνον όσους είναι ενταγμένοι στο πολιτικό μας σχήμα, αλλά και κάθε άλλο συμπολίτη που επιθυμεί να συμβάλει, διατηρώντας την πολιτική του αυτοτέλεια. Κάνουμε σαφές ότι η συμμετοχή στην Επιτροπή Ειδικών δεν συνεπάγεται ένταξη στην Ώρα Αποφάσεων”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα