“Μέσω του ΝΑΤΟ κινδυνεύουμε να έχουμε συνδιαχείριση του Αιγαίου”

Την αντίθεσή του στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο εξέφρασε ο Γιάνης Πλακιωτάκης που αναφέρθηκε φυσικά και στην τραγωδία με τους τρεις νεκρούς πιλότους στη Κίναρο.

«Είναι μία μέρα πένθους για ολόκληρη τη χώρα και για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας» τόνισε αρχικά μιλώντας στον Realfm 97,8 Γιάννης Πλακιωτάκης, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά του θλίψη για την τραγωδία στην Κίναρο και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των αξιωματικών.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό που θέλουν το ΝΑΤΟ να εμπλέκεται με πραγματοποίηση περιπολιών στη θάλασσα του Αιγαίου, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Η λύση στην κρίση δεν είναι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε:

«Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, ευρωπαϊκό και ανθρωπιστικό. Και βασικός υπεύθυνος φορέας για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αρμόδιος ευρωπαϊκός φορέας για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων είναι η Frontex».

Ο κ. Πλακιωτάκης συνέχισε λέγοντας: «Είναι μια αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα και δημιουργεί κινδύνους για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Και εύχομαι να μη βρεθούμε προ απροόπτου διεθνών και εθνικών εξελίξεων» υπογράμμισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας:

«Στη Frontex δεν αναμιγνύεται η Τουρκία, δεν έχει κανέναν ρόλο. Ενώ μέσω του ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή κινδυνεύουμε να έχουμε συνδιαχείριση του Αιγαίου».

Ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι «το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία δουλειά, ως προς την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα