Μέχρι τις 16 Μαρτίου η αποχή των δικηγόρων και βλέπουμε…

Παρατείνεται με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους μέχρι την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016.

Η Ολομέλεια συνεδρίασε υπό τη προεδρία του κ. Β. Αλεξανδρή, και τα μέλη της ενημερώθηκαν από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αλ. Ζιμπίδη για τα συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού κλάδου των Νομικών.

Αναφερόμενος στα βασικά συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης και συγκρίνοντας τα με το ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ολομέλειας επεσήμανε το προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό σύστημα δεν δίνει μόνιμη αλλά πρόσκαιρη λύση, μετατοπίζοντας απλά την βιωσιμότητα του Ταμείου Ασφάλισης Νομικών μόλις κατά 2-3 έτη».

Ο κ. Αλεξανδρής ενημέρωσε επίσης το σώμα ότι ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος απαντώντας σε έγγραφο αίτημα του δικηγορικού σώματος υποστήριξε ότι «δεν υφίστανται αναλογιστικές μελέτες παρά μόνον «αναλογιστικές προβολές και αναλύσεις ποσοτικών στοιχείων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα