Μήνυμα συστράτευσης των πολιτικών αρχηγών στέλνει o Κορκίδης

Να συστρατευθούν οι πολιτικοί αρηχηγοί για να σωθεί η Ελλάδα, επισημαίνει ο Βασίλης Κορκίδης , την επομένη του δημοψηφίσματος. 

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της ΕΣΕΕ: «…Η Δευτέρα βρίσκει την αγορά με τα ίδια σοβαρά προβλήματα, που πρέπει άμεσα να λυθούν. To “OXI” του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο σε ό, τι αφορά στις σχέσεις με τους εταίρους μας και επιτάσσει την άμεση επίτευξη συμφωνίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Χαίρομαι, που ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του κινήθηκε σε μία αμιγώς συναινετική λογική και έδειξε το δρόμο για τη σύμπνοια και την ομοψυχία, που χρειαζόμαστε μετά από μία διχαστική εβδομάδα. Μετά το δημοψήφισμα, απαιτείται περισσότερο από ποτέ ένα αρραγές μέτωπο από τις υγιείς δυνάμεις της οικονομίας και της κοινωνίας, έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα της ελληνικής αγοράς, εντός ενός αναμφίβολα ασφυκτικού χρονικά πλαισίου.

Κοινός στόχος πρέπει να είναι η άμεση επαναφορά της ομαλότητας στη λειτουργία των τραπεζών, εξασφαλίζοντας τη ρευστότητα και τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και των ελληνικών επιχειρήσεων. Επειδή, ουδείς από εμάς γνωρίζει πλέον, ποιές συνθήκες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, ως πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναμένουμε με αγωνία να δούμε στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, μια αλληλέγγυα στάση από τη πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Η πραγματική οικονομία, έστω και ανήμπορη σήμερα να λειτουργήσει, δεν είναι ώρα, να εγκαταλείψει την προσπάθειά της. Η ελληνική κοινωνία «θύμα» των αδιέξοδων πολιτικών των τελευταίων έξι ετών, πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό της, εντός του ευρώ και της Ευρώπης, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, όπως έχουμε επισημάνει ξανά, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες και μη αναστρέψιμες.

Η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα, που ενισχύει ουσιαστικά τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Ομοίως, ας καλέσει ο Πρωθυπουργός τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους εργοδοτών και εργαζομένων και ας διαβουλευτεί μαζί μας, πριν φύγει για τις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί τη σωτηρία της χώρας μας.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτείται η εγρήγορση όλων. Η ελληνική επιχειρηματικότητα στηρίζει την προσπάθεια για υπογραφή συμφωνίας και ευελπιστεί ότι, η δύσκολη εβδομάδα που τελείωσε, μαζί με αυτή που αρχίζει, θα είναι μία εφιαλτική παρένθεση.

Σε αυτή την κατεύθυνση, πιστεύουμε ότι, κινείται ο Πρωθυπουργός της Χώρας, με τη δέσμευσή του για επίτευξη εντός 48 ωρών, μίας βιώσιμης συμφωνίας και καλούμε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να συστρατευθούν με την ελληνική Κυβέρνηση για να σώσουν την Ελλάδα…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα